Pelimiehiä, tiernapoikia - ja yksi sankaripukki

10.12.2018

Kotipelit on aina kotipelit, vaikka järjestelyvastuu olisi muilla. Lauantaina seuran tähdistön TT Starsin luotsaamassa turnauksessa Edustus kohtasi Jymypalikat Orimattilasta ja SC Unpron Lahden seudulta. Panoksena ei ollut enempää tai vähempää kuin sarjan kärkipaikka. 
     Avauspeli Jymypalikoita vastaan alkoi railakkaasti, kun ensimmäisessä erässä mätettiin peräti kahdeksan maalia, neljä molempiin päihin. Top Teamin osumista vastasivat konkarit Kimmo Höglund, Jani Laakkonen ja Markus Karttunen, joista viimeisin osui kahdesti. 
     Erätauolla pelaaja-valmentaja Timo Käck peräänkuulutti parempaa huolenpitoa pallosta sekä terävämpää keskittymistä. Oppi meni perille, sillä toinen erä oli keltapaitojen näytöstä ja maaleja syntyi nyt vain vastustajan päätyyn Karttusen, Höglundin, Tatu Saarinivan ja Eetu Niskalan toimesta. 
     Päätöserässä keskittyminen kuitenkin jälleen herpaantui ja Jymypalikat nousi kahden maalin päähän. Onneksi etumatka oli riittävä, ja päivän ensimmäiset kaksi pistettä plakkarissa lukemin 8-6.
     Turnauksen toiset ottelut ovat olleet Topille kauden mittaan haastavia, joten nyt tarvittiin tuntuva ryhtiliike SC Unprota vastaan, mikäli haluttiin ottaa sarjan piikkipaikka useamman epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Pelin alku ei ollut kuitenkaan lupaava. Erätauolle siirryttiin 0-2-tappioasemassa, ja ilman Santtu Tuovisen torjumaa rangaistuslaukausta tilanne olisi ollut vielä tukalampi.
     Tauolla Käck antoi tiukkaa palautetta pallon menetyksistä sekä innokkuudesta juosta alas niiden jälkeen. Seuraavan vartin aikana otteet paranivat ja erä voitettiin lukemin 4-1. Joukkueen kokeneemmat sotaratsut Laakkonen, Höglund ja Karttunen jatkoivat vahvaa esitystään tekemällä kaikki maalit.
     Päätöserä käynnistyi kutkuttavassa 4-3-johtoasemassa, mutta SC Unpro rokotti Toppia heti ensimmäisessä hyökkäyksessään, ja kahdeksan minuuttia myöhemmin pallo kaivettiin uudelleen kotijoukkueen maalista. Jälleen ratkaisijaksi nousi joukkueen konkarikaarti. Ensin Käck tasoitti ottelun Samuli "syöttökone" Hirnin passista. Pelikellon näyttäessä aikaa 44:43 OKL-halli räjähti lopullisesti Heikki Herrasen ratkaistua kaksi pistettä Edustukselle. Voittojen ansiosta Top Team nousi sarjan piikkipaikalle tasapistein PoNoVo II:n kanssa.
     Vaikka ns. vanha kaarti oli ratkaisevassa osassa OKL-hallin parketilla, ei unohtaa sovi vasta 16-vuotiaan Santeri Nyrhisen panosta. Kakkoskentän laituri jakoi peräti viisi maalisyöttöä ja pelasi muutenkin suurella sydämellä joukkueen eteen. Ratkaisevimman syöttönsä jälkeen Nyrhinen kannettiin loukkaantuneena kentältä joukkuekavereiden juhliessa Herrasen osumaa. Onneksi vamma osoittautui lieväksi ja Nyrhisen pelit jatkuvat sekä B-junnuissa että isojen pelimiesten sarjassa.
     Onnistuneen päivän päätteeksi Edustus vietti pikkujouluja, joissa parketin valtasivat mm. joulupukki ja tiernapojat. Mutta se onkin jo ihan toinen tarina...
     Päivän peleissä tehokkaita olivat:
Santeri Nyrhinen 0+5, Markus Karttunen 4+0, Kimmo Höglund 3+0, Jani Laakkonen 3+0, Tuomo Auravuo 0+3, Samuli Hirn 0+3, Heikki Herranen 1+1, Timo Käck 1+1, Eetu Niskala 1+0, Tatu Saariniva 1+0, Eetu Ahokas 0+1
  - MH
26.06.2019Suomen Cup käyntiin 14.09.
11.06.2019Edustus lähtee pitkästä aikaa mukaan Suomen cupiin
22.05.2019Valmistautuminen uuteen sarjakauteen
05.05.2019Kerhoja ei pidetä sunnuntaina 12.05. äitienpäiväviikonlopun vuoksi. 19.05. kaikki mukaan Top Teamin kauden päättäjäisiin!!
05.05.2019Noidannuoli, Sählyhiiret ja Kristalli Sport Open-mestareiksi
01.05.2019Savonlinna Open kokoaa urheiluhenkistä kansaa kasaan
14.04.2019Sunnuntain salibandykerho 21.04.klo 14.00 peruttu pääsiäislomien vuoksi
11.04.2019Top Teamin yhteinen kaudenpäättäjäistapahtuma Sln Liikuntahallilla 19.05. klo 11.00 - 14.00
11.04.2019Muutoksia Savonlinnan Liikuntahallin (ent. OKL) aukioloihin
31.03.2019Sunnuntain kerhot yhdistyvät loppukevääksi

Siirry arkistoon »