Pelimiehiä, tiernapoikia - ja yksi sankaripukki

10.12.2018

Kotipelit on aina kotipelit, vaikka järjestelyvastuu olisi muilla. Lauantaina seuran tähdistön TT Starsin luotsaamassa turnauksessa Edustus kohtasi Jymypalikat Orimattilasta ja SC Unpron Lahden seudulta. Panoksena ei ollut enempää tai vähempää kuin sarjan kärkipaikka. 
     Avauspeli Jymypalikoita vastaan alkoi railakkaasti, kun ensimmäisessä erässä mätettiin peräti kahdeksan maalia, neljä molempiin päihin. Top Teamin osumista vastasivat konkarit Kimmo Höglund, Jani Laakkonen ja Markus Karttunen, joista viimeisin osui kahdesti. 
     Erätauolla pelaaja-valmentaja Timo Käck peräänkuulutti parempaa huolenpitoa pallosta sekä terävämpää keskittymistä. Oppi meni perille, sillä toinen erä oli keltapaitojen näytöstä ja maaleja syntyi nyt vain vastustajan päätyyn Karttusen, Höglundin, Tatu Saarinivan ja Eetu Niskalan toimesta. 
     Päätöserässä keskittyminen kuitenkin jälleen herpaantui ja Jymypalikat nousi kahden maalin päähän. Onneksi etumatka oli riittävä, ja päivän ensimmäiset kaksi pistettä plakkarissa lukemin 8-6.
     Turnauksen toiset ottelut ovat olleet Topille kauden mittaan haastavia, joten nyt tarvittiin tuntuva ryhtiliike SC Unprota vastaan, mikäli haluttiin ottaa sarjan piikkipaikka useamman epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Pelin alku ei ollut kuitenkaan lupaava. Erätauolle siirryttiin 0-2-tappioasemassa, ja ilman Santtu Tuovisen torjumaa rangaistuslaukausta tilanne olisi ollut vielä tukalampi.
     Tauolla Käck antoi tiukkaa palautetta pallon menetyksistä sekä innokkuudesta juosta alas niiden jälkeen. Seuraavan vartin aikana otteet paranivat ja erä voitettiin lukemin 4-1. Joukkueen kokeneemmat sotaratsut Laakkonen, Höglund ja Karttunen jatkoivat vahvaa esitystään tekemällä kaikki maalit.
     Päätöserä käynnistyi kutkuttavassa 4-3-johtoasemassa, mutta SC Unpro rokotti Toppia heti ensimmäisessä hyökkäyksessään, ja kahdeksan minuuttia myöhemmin pallo kaivettiin uudelleen kotijoukkueen maalista. Jälleen ratkaisijaksi nousi joukkueen konkarikaarti. Ensin Käck tasoitti ottelun Samuli "syöttökone" Hirnin passista. Pelikellon näyttäessä aikaa 44:43 OKL-halli räjähti lopullisesti Heikki Herrasen ratkaistua kaksi pistettä Edustukselle. Voittojen ansiosta Top Team nousi sarjan piikkipaikalle tasapistein PoNoVo II:n kanssa.
     Vaikka ns. vanha kaarti oli ratkaisevassa osassa OKL-hallin parketilla, ei unohtaa sovi vasta 16-vuotiaan Santeri Nyrhisen panosta. Kakkoskentän laituri jakoi peräti viisi maalisyöttöä ja pelasi muutenkin suurella sydämellä joukkueen eteen. Ratkaisevimman syöttönsä jälkeen Nyrhinen kannettiin loukkaantuneena kentältä joukkuekavereiden juhliessa Herrasen osumaa. Onneksi vamma osoittautui lieväksi ja Nyrhisen pelit jatkuvat sekä B-junnuissa että isojen pelimiesten sarjassa.
     Onnistuneen päivän päätteeksi Edustus vietti pikkujouluja, joissa parketin valtasivat mm. joulupukki ja tiernapojat. Mutta se onkin jo ihan toinen tarina...
     Päivän peleissä tehokkaita olivat:
Santeri Nyrhinen 0+5, Markus Karttunen 4+0, Kimmo Höglund 3+0, Jani Laakkonen 3+0, Tuomo Auravuo 0+3, Samuli Hirn 0+3, Heikki Herranen 1+1, Timo Käck 1+1, Eetu Niskala 1+0, Tatu Saariniva 1+0, Eetu Ahokas 0+1
  - MH
03.06.2020Oxdog, Intersport ja Top Team suunnittelivat yhdessä tulevaa kautta
01.06.2020Edustuksen harjoitukset alkavat 01.06.
27.05.2020Salibandyliiton ohjeet harjoitteluun 01.06.2020 alkaen
28.04.2020Top Team yhteistyöhön Savonlinnan Intersportin ja Oxdogin kanssa
21.04.2020Savonlinnan Liikuntahalliin uusi lattiapinnoite
27.03.2020Top Teamin Naiset 2. divisioonaan
27.03.2020Top Teamin Edustus nousi 2. divisioonaan
16.03.2020Kaupungin liikuntatilat on suljettu huhtikuun loppuun asti
13.03.2020Salibandykerhot peruttu toistaiseksi
13.03.2020Kaupungin liikuntatilat suljettu toistaiseksi 13.03. alkaen.

Siirry arkistoon »