Edustuksella kaksijakoinen startti sarjakauteen

30.09.2018

Kaksi pistettä kahdesta pelistä ei ole huono tulos, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa edustusjoukkueen sarjakauden avauksessa lauantaina Mikkelissä. Jännitys ja uskalluksen puute verottivat kuitenkin parasta tekemistä, ja ehkä nähtävissä oli myös lievää vastustajien aliarvioimista.
     Ensimmäisenä vastassa oli sarjanousija SB Heinola Akatemia. Pallollinen peli oli Top Teamin hallussa varsinkin ensimmäisen erän alkuminuuteilla, ja avausosuman laukoi Tuomo Auravuo jo ajassa 1:16 Eetu Ahokkaan nappisyötöstä. Vähitellen myös heinolalaiset pääsivät peliin mukaan karaten vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Erän lopussa Markus Karttunen sai kuitenkin nimiinsä 2-0-johtomaalin Heinolan veskarin surkuhupaisalla myötävaikutuksella.
     Toisessa erässä vastustajan ensimmäinen vastahyökkäys palkittiin kavennusmaalilla. Erä oli muutenkin tasaisempi, ja valmentaja Timo Käck peräänkuulutti uskallusta ja suoraviivaisuutta omiensa otteisiin. Maaleja erässä nähtiin vielä yksi, kun Jani Laakkonen napautti pallon verkon perille lempipaikaltaan maalin edestä.
     Päätöserässä Heinola hiipi jälleen maalin päähän terävällä vastahyökkäyksellä. Keltapaitojen vedot pysähtyivät vastustajien peittoon tai hyvävireiseen maalivahtiin. Ajassa 39:04 Laakkonen helpotti tuskaa siirtämällä joukkueensa jo kahden maalin johtoon. Lopussa Heinola pääsi vielä maalin päähän ylivoimalla, mutta Top Teamin kantti kesti loppuun asti ja pisteet Savonlinnaan lukemin 4-3. 
     Päivän toisessa ottelussa kohdattiin Obelix, jonka tiivis ja kokenut kaarti koostuu enimmäkseen entisistä Hatsinan pelaajista. Tähän otteluun Käck vaati omiltaan kovaa tempoa kaikkeen tekemiseen, muttei saanut haluamaansa. Obelix aloitti maalinteon jo parin peliminuutin jälkeen, ja vaikka parivaljakko Laakkonen-Ahokas tehtaili tasoituksen heti perään, iloa riitti vain hetken. Oranssipaidat rankaisivat nimittäin lähes jokaisesta virheestä ja takoivat erään vielä kolme maalia. 
     Toinen erä oli varsinaista maali-iloittelua. Top Teamin osumista vastasivat B-juniorit Santeri Nyrhinen, Eetu Niskala sekä Erik Söderholm. Kun myös Obelix onnistui upottamaan pallon verkkoon kahdesti, päätöserään lähdettiin 4-6-tappioasemassa.
     Heti erän alussa B-ikäinen luottopakki Elmeri Hietanen kavensi tilanteeksi jo 5-6, ja kaikki näytti mahdolliselta. Obelix ei kuitenkaan aikonut luovuttaa pisteitä naapurikaupunkiin ja venytti maalieron jälleen kolmeen. Viimeisen se teki tyhjiin, joten loppulukemiksi jäivät tylyt 5-9.
     Käckin mukaan ensimmäisen ottelun suurin ongelma oli liiallinen jännittäminen, vaikka pelillisesti se oli ihan ok. 
  - Toisessa taas vastustaja onnistui omassa taktiikassakaan meitä paremmin. 
     Kenellekään ei kuitenkaan jäänyt epäselväksi, että kun juniorit tottuvat miesten pelien vauhtiin ja fyysisyyteen, ja kokeneempi kaarti turnausmuotoiseen systeemiin, kasassa on yksi sarjan vaarallisimmista ryhmistä. Tämän kiteytti hauskasti eräs Heinolan pelaajista, joka lohdutti tunarointiaan murehtinutta maalivahtia seuraavasti: "Älä nyt sitä enää mieti, olihan ne meitä ihan #$@&n paljon kovempia!"
     Seuraavaksi mittaa otetaan TT Starsista ja PoNoVo Akatemiasta kotiturnauksessa OKL-hallilla 21.10. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!
     Mikkelissä tehokkaita olivat:
Markus Karttunen 1+3, Jani Laakkonen 3+0, Tuomo Auravuo 1+1, Elmeri Hietanen 1+1, Eetu Ahokas 0+2, Eetu Niskala 1+0, Santeri Nyrhinen 1+0, Erik Söderholm 1+0, Samuli Hirn 0+1
       - MH
11.06.2019Edustus lähtee pitkästä aikaa mukaan Suomen cupiin
22.05.2019Valmistautuminen uuteen sarjakauteen
05.05.2019Kerhoja ei pidetä sunnuntaina 12.05. äitienpäiväviikonlopun vuoksi. 19.05. kaikki mukaan Top Teamin kauden päättäjäisiin!!
05.05.2019Noidannuoli, Sählyhiiret ja Kristalli Sport Open-mestareiksi
01.05.2019Savonlinna Open kokoaa urheiluhenkistä kansaa kasaan
14.04.2019Sunnuntain salibandykerho 21.04.klo 14.00 peruttu pääsiäislomien vuoksi
11.04.2019Top Teamin yhteinen kaudenpäättäjäistapahtuma Sln Liikuntahallilla 19.05. klo 11.00 - 14.00
11.04.2019Muutoksia Savonlinnan Liikuntahallin (ent. OKL) aukioloihin
31.03.2019Sunnuntain kerhot yhdistyvät loppukevääksi
24.03.2019Edustuksen kausi päättyi hiljaiseen huutoon

Siirry arkistoon »