C1-pojat neljänneksi ESE-turnauksessa

16.04.2018

Kuusi peliä kahdeksalla kenttäpelaajalla kahdeksassa tunnissa. Siinä C1-poikien urakka Mikkelin ESE-turnauksessa sunnuntaina. Sarjana oli C-pojat kilpa ja mukana yhdeksän 02-03-ikäluokan joukkuetta, joista osa oli pelannut kuluneella kaudella valtakunnallisissa sarjoissa.
     Päivän avausottelussa vastassa oli NST, joka jäi fyysisesti selvästi keltapaitojen jalkoihin. Top Team hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti, mutta hukkasi runsaasti maalintekopaikkoja. 30 minuutin puurtamisen lopputuloksena kuitenkin 3-1-voitto ja ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan.
     Alkulohkon toisessa pelissä vastus oli astetta kovempi, 03-poikien SM-sarjaa menneellä kaudella tahkonnut Hatsina. Mikkeliläiset saivat otteluun salama-alun siirtyen ensimmäisten minuuttien aikana jo 2-0-johtoon. Toisessa erässä Top Team hiipi tasoihin, mutta ajassa 26:30 Hatsina iski kolmannen maalin pitkän pyörityksen päätteeksi. Ottelun lopussa keltapaidat pääsivät yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan. Riskinotto kannatti, kun pallo päätyi Hatsinan verkkoon vain neljä sekuntia ennen loppusummeria. Tulos siis 3-3, minkä myötä varmistui myös jatkopaikka neljän joukkueen lohkossa.
     Alkusarjan päätöspelissä vastassa oli 1.divisioonasta tuttu Classic, joka oli jo kärsinyt tappiot sekä NST:lle että Hatsinalle ja menettänyt mahdollisuuden jatkoon. Railakkaalla asenteella matkassa olleet tamperelaiset ottivat ottelusta kaiken irti Top Teamin jäähdytellessä jatkoa varten. Alussa siirryttiin tosin jo 2-0-johtoon, mutta seuraavat viisi maalia teki Classic. Näin pinkkipaidat saivat lohtua aamun pettymyksille ja pääsivät voitonmaku suussa kotimatkalle.
     Ruokailun ja parin tunnin huilin jälkeen edessä oli puolivälierä O2-Jyväskylää vastaan. Ottelun alku oli Top Teamin hallintaa, mutta O2 onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä hyökkäyksessään. Tämän jälkeen edettiin rinta rinnan vain yhden maalin erolla aina ottelun loppusekunneille asti, jolloin Top Team johti peliä 4-3. Silloin O2 iski tasoituksen lähivaparista ja ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskilpailuun, joka päättyi vasta viidennellä kierroksella Top Teamin voittoon.
     Välierässä vastassa oli toinen jyväskyläläläisjoukkue, Happee. Pelillisesti ottelu oli tasainen, mutta väsymys alkoi viedä voiton pienestä rosterista. Alas ei jaksettu enää juosta, ja vaihtopenkki veti poikia puoleensa tehokkaammin kuin pelikenttä. Näin Happee eteni finaaliin lukemin 5-2, ja keltapaitoja odotti pronssiottelu Panthersia vastaan.
     Pronssipelissä nähtiin totaalisen uupunut ryhmä, joka päästi Panthersin avauserässä jo 3-0 johtoon. Toisessa erässä otteet hieman paranivat, mutta voittoon asti kiri ei riittänyt, kun myös Panthers teki vielä kolme maalia. Lopputulos 3-6 ja mitalit ripustettiin järvenpääläisten kaulaan.
    Loppupäivän väsähdyksestä huolimatta päivästä jäi positiivinen maku. Kahdeksalla pelaajalla tie olisi voinut aivan hyvin katketa jo alkusarjaan. Sen sijaan saalistettiin pari makeaa voittoa ja tasapeli kovatasoisessa sarjassa. 
    Mikkelissä tehopisteitä keräsivät:
    Santeri Nyrhinen 3+7, Kaapo Niemelä 6+1, Rasmus Pasanen 4+2, Samu Ikonen 3+1, Olli Nyyssönen 1+2, Eetu Niskala 0+1, Lauri Utukka 0+1
11.02.2019Seuran ja kaupungin salibandyvaltikka pysyi Edustuksella
10.02.2019B-pojat tehokkaina Vierumäellä
06.02.2019Ratkaisujen ajat käsillä
03.02.2019Uusi salibandykerho aloitti 03.02. Talvisalon koululla
28.01.2019Kaksi pistettä ja yksi comeback
26.01.2019Onnistunut kotiturnaus B-pojilla
24.01.2019B-poikien ylempää jatkosarjaa OKL-hallilla 26.01.
19.01.2019Ennätystasainen kausi käsillä
14.01.2019B-poikien kolmen ottelun lauantai Imatralla
07.01.2019Virkamiespalloa ja viimeistelyvaikeuksia 

Siirry arkistoon »