C1-pojilla vaisu ja väsynyt viikonloppukiertue

05.03.2018

Rankan kauden jäljet alkavat näkyä C1-pojissa, joiden Oulu-Seinäjoki-kiertue sujui melko mollivoittoisesti. Helmikuussa alkanut sairastelujen ja loukkaantumisten suma on rikkonut muutenkin pienen ryhmän harjoittelua, ja alkuvuoden voittoputki on vaihtunut tappioiksi neljässä viimeisessä divariottelussa. Viimeisimmät pistemenetykset koettiin viikonloppuna, kun joukkue kohtasi OLS:in ja SPV:n.
     Lauantaiaamuna bussi suuntasi jo aamuseitsemältä kohti Oulua. Yksi pelaajista sairastui lähtöä edeltävänä yönä, joten matkaan saatiin 12 poikaa. Seitsemän tunnin matkustamisen jälkeen saavuttiin Nallisportille ja haastettiin sarjakakkonen OLS. Ottelun alku oli Topille lupaava, ja varsinkin kakkoskenttä esitti kauden parasta osaamistaan. Maaleja avauserässä nähtiin kolme, joista yhden laukoi Top Teamin Samu Ikonen hienon pallonriiston päätteeksi.
     Toisessa erässä ote siirtyi vähitellen OLS:lle. Vierasjoukkueen ainoasta maalista vastasi Olli Nyyssönen oululaisten onnistuessa peräti neljästi. Toppareiden ykköskenttä oli edelleen melko jäässä, ja valmennus reagoi asiaan mm. aikalisällä ja ketjumuutoksilla. Tulosta alkoi syntyä vasta päätöserässä, jossa tehtiin peräti neljä maalia. Näistä kaksi kirjattiin Eetu Niskalalle ja kaksi muuta Elmeri Hietaselle ja Kaapo Niemelälle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä myös OLS onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Kaksi sarjapistettä jäivät siis ansaitusti taitaville ja nopeajalkaisille isännille.
     Kokkolassa vietetyn yön jälkeen matka jatkui sunnuntaina kohti Seinäjokea, jossa vastaan saatiin Savonlinnassa tasan kuukausi aiemmin kaatunut SPV. Omax Arenan matolla keltapaitojen meno oli kuitenkin tahmeampaa, vaikka avauserä päättyikin tasan 2-2. Toppareiden maalit syntyivät Eetu Niskalan ja Santeri Nyrhisen toimesta.
     Toinen erä oli sitten kauden heikoimpia. SPV löysi jatkuvasti aukkoja Topin puolustuksesta, ja kun palloakaan ei liikuteltu tavalliseen tapaan, jälki oli sen mukaista. SPV vei erän puhtaasti 5-0. Maaleista kolme syntyi puolen minuutin sisällä.
     Erätauolla valmennus ripitti joukkuetta mm. siitä, ettei pelaajilta löytynyt enää sykettä, jalkaa tai taistelutahtoa. Tekeminen oli kaukana parhaasta Topista, ja lääkkeeksi kokeiltiin jälleen ketjumuutoksia. Nämä tuottivat tulosta heti erän alkupuolella, kun Kaapo Niemelä tuikkasi sisään 3-7-kavennusosuman. Pian SPV alkoi kuitenkin mennä menojaan ja teki erään peräti kahdeksan maalia. Keltapaidoilta maalinteossa onnistuivat Kaapo Niemelä toistamiseen sekä Tuukka Mononen ja Olli Nyyssönen kertaalleen. Näin loppulukemat olivat karut 15-6 seinäjokelaisille ja kotimatkalle lähti melko hiljainen bussilastillinen Toppareita.
     Toiseen suuntaan matkasi joukkueen PoNoVo-laina Arttu Heikkinen, joka pelasi divarikauden viimeiset pelinsä keltapaitojen vahvuudessa ja venyi tämänkin viikonlopun aikana moneen huipputorjuntaan. Iso kiitos Artulle vielä tätäkin kautta! Kuusi voittopeliä kertoo siitä, että tolppien välistä löytyi sekä taitoa että rohkeutta, kun aluesarjoja pelannut lappeenrantalainen laitettiin kesken kauden kovaan paikkaan divarivetoja torjumaan.
     Toppareiden kausi päättyy tulevana viikonloppuna, kun OKL:n parketilla vierailee Classic Tampereelta. Sunnuntaina edessä on kauden viimeinen pelimatka joukkueen suunnatessa Espooseen Indiansin vieraaksi.