Jäähysuma sotki C1-poikien pelin Lahdessa

17.12.2017

Jo etukäteen tiedettiin, ettei C1-poikien ja Pelicansin kohtaamisesta tulisi puuttumaan tunteita. Lataus oli peräisin jo edelliseltä kaudelta, jolloin joukkueet kilvoittelivat aluejatkosarjan kärkisijasta. Kauden ensimmäinen divaritaisto oli päättynyt Pelicansin 9-4-voittoon, joten Top Teamilla oli revanssin paikka.
     Oman hankaluutensa loi pelin alkaminen jo klo 11, minkä vuoksi lähtö kohti Lahtea oli jo aamukuudelta. Unisuus hallitsikin molempien joukkueiden otteita pelin avauserässä, joka sujui pitkälti tarkkailun ja odottelun merkeissä. Avausmaalin ohjasi sisään ykköskentässä monipuolisesti urakoinut Tuukka Mononen ajassa 2:38. Tämän jälkeen edettiin tasatahtia siten, että Pelicans tasoitti ja Top Team siirtyi maalin johtoon. Keltapaitojen osumista vastasivat Eetu Ahokas ja Elmeri Hietanen. Pelicansin maaleista yksi syntyi 5 vastaan 3 -ylivoimalla.
     Toinen erä alkoi siis 3-3-lukemissa ja pian Ahokas siirsi Top Teamin 4-3-johtoon. Pelicans kuittasi tilanteen ylivoimalla, mutta Ahokkaan ja Monosen toimesta Top Team karkasi jo 6-4-johtoon. Pian tämän jälkeen tunteet alkoivat kuumentua, kun tuomarit jättivät viheltämättä selkeän mailaanlyönnin, jonka seurauksena Pelicans pääsi maalin päähän. Samoihin aikoihin Top Teamin PoNoVo-laina Lauri Liukko sai mailasta pahan osuman kasvoihinsa. Tätäkään tuomarit eivät nähneet ja pelin seottua hetkeksi Pelicans iski tasoitusosuman. Erän lopussa Ahokas siirsi keltapaidat kuitenkin taas maalin johtoon päivän neljännellä täysosumallaan.
     Kolmas erä olikin sitten aivan käsittämätöntä farssia, jota värittivät tuomareiden ailahteleva linja ja molemminpuolin kuumenneet tunteet. Kenttätapahtumia hallitsi kuitenkin Top Team ja viiden peliminuutin jälkeen Samu Ikonen laukoi hienon kuvion päätteeksi 8-6-johtomaalin. Pari minuuttia myöhemmin ottelu tuli käännekohtaansa, kun Toppareille tuomittiin erikoinen kaksiminuuttinen ja valmentajan ihmeteltyä äkillistä tuomarilinjan muutosta seurauksena oli toinen kaksiminuuttinen. Pelicans pääsi jälleen kahden miehen ylivoimalle eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä.
     Top Team johti ottelua kuitenkin vielä luvuin 8-7 ja kaikki vaikutti mahdolliselta. Ajassa 49:15 tapahtui sitten jotain, mistä ei enää toivuttu. Tavalliselta pelikontaktitilanteelta näyttäneen törmäyksen seurauksena Top Teamin pelaajalle tuomittiin 5 + 20 minuutin rangaistus, eli ulosajo. Viiden minuutin ylivoiman aikana Pelicans teki kaksi maalia ja hetkellisen yliotteen saatuaan vielä kolmannenkin. Kaksi minuuttia ennen loppua Top Team yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta loppukiri jäätyi jälleen yhteen jäähyyn, jonka aikana Pelicans iski ottelun loppulukemiksi 11-8 päivän kuudennella ylivoimamaalillaan.
     Kotimatkalle lähti ymmärrettävästi varsin pettynyt joukkue. Tasakentällisin Top Team hallitsi ottelua, mutta 41 jäähyminuutin kuorma oli liian suuri kahden sarjapisteen kannalta.
     Ensi viikolla joukkue vielä treenaa, mutta sitten siirrytään ansaitulle joulutauolle. Peliasut puetaan päälle seuraavan kerran loppiaisena 6.1., kun Top Teamin vieraaksi saapuu SBS Wirmo/SBS Masku.
     C1-pojat toivottavat kaikille tukijoilleen ja kannattajilleen oikein rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!