C1-pojat avasivat pistetilinsä divarissa

23.10.2017

Kun takana on jo muutenkin runsaasti epäonnea, ja maalivahdin olkapää menee sijoiltaan vain vartti ennen ottelun alkua, niin kyllähän se hieman hirvittää. Katsomokin on täynnä ihmisiä, jotka ovat tulleet jännittämään, joko C1-poikien pistetili avautuisi tässä 1.divisioonan viidennessä ottelussa. Helpotus on siis melkoinen, kun olkapää saadaan pyöräytettyä takaisin paikalleen ja ottelu käyntiin.

Vastassa on viime kaudella SM-sarjaa pelannut Loiske Esport Espoosta. Rosteri on molemmilla joukkueilla yhtä ”suuri”, eli 12 pelaajan kokoinen. Ottelusta  kehittyykin  juuri sellainen trilleri, jota osattiin ennakolta odottaa.

Toppareille jo tuttuun tapaan maalinteon aloittaa vastustaja ajassa 1:59. Tästä ei kuitenkaan lannistuta, ja seuraavilla kolmella kerralla pallo kaivetaan Loiskeen verkosta Eetu-parivaljakko Niskalan ja Ahokkaan sekä Samu Ikosen toimesta. Erätauolle siirrytään siis kotijoukkueen 3-1-johtolukemissa.

Toisessakin erässä Top Team hallitsee peliä ainakin maalipaikkojen perusteella, mutta ainoat täysosumat uppoavat loukkaantumisesta huolimatta hienoon peliin venyneen Lassi Lyytikäisen selän taakse. Kolmas erä alkaa siis huippujännittävässä 3-3-tilanteessa.

Erätauolla valmentaja korostaa peli-ilmeen ja uskon merkitystä, mikäli ottelusta aiotaan ottaa kauden avauspisteet. Eikä aikaakaan, kun Eetu Ahokas tekee jälleen tuhojaan vastustajan päädyssä Santeri Nyrhisen upeasta syötöstä. Johtoasemasta ei saada kuitenkaan nauttia kuin kolmen minuutin ajan, kun pallo pomppaa harmittavasti etukulmasta Top Teamin maaliin.

Viimeiset kymmenen peliminuuttia edetään päädystä päätyyn, mutta maaleja ei synny enempää. Niinpä molemmat joukkueet nappaavat pelistä yhden pisteen ja toista lähdetään metsästämään jatkoajalle. Sitä ehditään tahkota vain reilu minuutti, kun Ahokas tekee jälleen yhden hattutempun ja ratkaisee voiton kotijoukkueelle maalein 5-4.

Hieman yli 300 minuuttia ja monta hikipisaraa siihen tarvittiin. Virheitä tehtiin ja oppirahoja maksettiin. Niitä ei kuitenkaan mietitty silloin, kun keltapaidat juhlivat voittoaan vähintään yhtä iloisen kotiyleisön edessä.

Nyt huilataan muutama päivä, ja sitten ryhdytään valmistautumaan marraskuun peleihin. Näistä ensimmäinen käydään Kuopiossa Welhoja vastaan 12.11. Seuraavaksi kohdataan Josba kotihallissa 19.11., ja tästä viikon päästä suunnataan Turku-Tampere akselille ottamaan mittaa SBS Wirmo/SBS Maskusta ja Classicista.