Top Teamin naiset avasivat kautensa Kotkassa

06.10.2013

Sunnuntaina 6.10 Top Teamin naisten edustusjoukkue suuntasi yhdeksän edustavan naisen voimin kohti Kotkaa ja kauden ensimmäisiä 2. divisioonan sarjapelejä. Jennin navigaattorin hellässä ohjeistuksessa ajelimme Karhuvuoren urheilutalolle kaunista maisemareittiä Anjalankosken, Myllykosken ja mitä-näitä-nyt-on-kosken kautta ja ihme kyllä olimme pelipaikalla ajoissa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettuivat (isot pahat) Sudet. Peli alkoi hermostuneesti molempien joukkueiden hakiessa omaa peliään. 5 minuutin pelin jälkeen pallo löytyi Susannan toimesta ensimmäisen kerran vastustajan maalista, mutta maalia ei tuomarin mökinrakennuspuuhien vuoksi hyväksytty. Ajassa 10.34 maalinteon virallisesti aloitti joukkueemme kovin maalitykki Leine. Maalivahti. (Mitä ihmettä täällä tapahtuu...?). Neljä minuuttia myöhemmin vastustaja tuli tasoihin, laittoi vilkun päälle ja meni ohi. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-2.

Toista erää oli pelattu vajaa minuutti, kun Heidin syöttö löysi maalin edestä uransa ensimmäistä salibandypeliään pelaavan Saran, joka kurotti palloon ja sijoitti (lue: laittoi silmät kiinni ja toivoi parasta) pallon maaliin. Mahatuuletus ja tilanne 2-2. Peli jatkui ja vastustaja vyörytti peliään maalille puolustuksen haparoidessa, mutta Leine piti joukkuetta pitkään pystyssä hienoilla pelastuksillaan. Vastustaja jatkoi vyörytystään ja ajassa 22.36 peli oli tilanteessa 2-4. Annin kavennuksen myötä erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-4.

Kolmas erä alkoi joukkueeltamme vahvasti. Heidin kaksi päättäväistä maalia, Hennan ylivoimaosuma ja peli 6-4. Vajaa 5 minuuttia ennen loppusummeria kuuluisa hyvän olon tunne tuli kylään ja ajassa 42.31 meni pupu pöksyyn. Tilanne 6-6 ja pieni ketutus valtasi joukkueen. Loppu taisteltiin vahvasti, mutta voittomaali jäi uupumaan.

Tauolla nollasimme tilanteen pelaamalla tervapataa ja jatkoimme tuskaisesta tasapelistä huolimatta seuraavaan peliin. Toisessa pelissä vastaan asettui SB Tuska. Peli oli molemmille joukkueille päivän toinen, joten pelin tempo oli huomattavasti ensimmäistä rauhallisempi. Joukkueemme oma peli kulki paremmin ja jo ensimmäisen erän lopussa tilanne oli meille 0-4. Maalinteossa onnistuivat Henna, Rona kahdesti ja Heidi. Hallissa oli mahtava tunnelma, kun sunnuntai ajelulla olleet Essi ja Piia kannustivat joukkuettamme aina vaan parempiin suorituksiin.

Toisessa erässä päätimme keskittyä omiin vahvuuksiimme, joita tuon erän perusteella ovat mailaan lyöminen ja maasta pelaaminen. Hyvä tytöt! Jätimme siis maalinteon vastustajille ja erätauolle siirryimme tilanteessa 1-4. Kolmannessa erässä Jenni ja Sara onnistuivat maalinteossa ja ottelu päättyi Top Teamin naisten kauden ensimmäiseen voittoon maalein 1-6. Jei!

Kahta ottelua, kuutta jäähyä ja neljää uutta kirkkoa rikkaampina suuntasimme kotia kohti.