Edustus - Hatsina (5 - 9)

Aika: 7.3.2015 17.00
Paikka: OKL-halli Savonlinna
Sarja: 2. divisioona, Kaakkois-Suomi

Top Team ja Hatsina tarjosivat hyväntekeväisyysotteluun saapuneelle 360 silmäparille jännitystä roppakaupalla savolaisten taistellessa runkosarjan voitosta runkosarjan päätöskierroksella. Astetta vahvemmalla johtoryhmällä matkassa olleet vieraat olivat hetken alakynnessä, mutta loppujen lopuksi Hatsina vei runkosarjan 17 kierrosta hallinneelta Top Teamilta lukemin 5-9.

top_team_-_hatsina_003.jpgToppi lähti otteluun uudistuneella kokoonpanolla, kun Aleksi Ahokkaan koko kauden vaivannut polvi operoitiin hiljattain ja Samuli Hirn oli poissa flunssan johdosta. Joukkueen vahvuuteen oli puolestaan liittynyt ikinuori Heikki Herranen pitkän toipilaskauden jälkeen. Tarkkaavaisimmat huomasivat, että pelaajavahvuudesta löytyi toinenkin uusi mies, numero 10, DJ Sampl, joka hoiteli ammattitaidolla ottelun tunnelmasta.

Ottelu käynnistyi Topin kannalta lupaavasti, kun yleisöä virtasi katsomoon tuvan täydeltä ja hetken pelaamisen jälkeen Jani Laakkonen huudatti kotiyleisöä 1-0 maalilla. Tähän ilon aiheet sitten loppuivatkin. Hatsina oli valmistautunut otteluun hyvin ja lukenut Top Teamin pelikirjan täydellisesti. Vieraat onnistuivatkin joka osa-alueelle isäntiä paremmin ja tehokkaat vastahyökkäykset olivat myrkkyä Top Teamille. Ahokkaan poissaolo näkyi ja Timo Käckin siirtyessä hyökkääjäksi, kentän tasapaino sekoittui totutusta tehokkuudesta.

- Hyvä startti meiltä. Meillä oli latautunut joukkue ja tiesimme tarkkaan, mitä Top Team tekee, kertasi Hatsinan valmentaja Marko Partio ottelun kulkua.

- Me taas tiedettiin, että Hatsina on vastahyökkäysjoukkue. Ja niistähän ne ainakin neljä maalia teki avauserässä, kertasi puolestaan Heikki Herranen ottelun alkua.

Hallilla railakkaasti soivat Elastisen hittibiisin sanat: "Meillä oli mahdollisuus..." kuvasi hyvin Top Teamin tunnelmia avauserästä.

Toiseen erään Toppi tuli vahvasti Teemu Ruotsalaisen keskialueen nousujen ja runsaiden ylivoimien ansioista. Pikku hiljaa Toppi nousi 1-5 tilanteesta 3-5:een ja tunnelma senkuin tiivistyi kentällä. Käckin siirtyi takaisin puolustajaksi ja Topin sekoittaessa kentällisiään pelirytmi löytyikin juuri sopivaan aikaan. Välillä tunteet kuohuivat molemmin puolin play off -tunnelmien arvoisesti.

top_team_-_hatsina_muokattu.jpgKolmannen erän alussa Matias Palm toi joukkonsa jo maalin päähän ja runkosarjan voitto oli jälleen omissa käsissä. Palmin maali oli oiva osoitus tilanteiden nopeasta vaihtelusta. Ensi Aapo Kärki veti lähes varmasta paikasta ohi, Hatsina vastahyökkäyksestä ylärimaan ja sitten Palm puolestaan rokotti vieraita Topin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kesken Topin painostuksen Hatsina onnistui kahdesti ja Herranen puki collegen päälleen siirtyen valmentajan rooliin. Hetkeä myöhemmin Hatsina onnistui jälleen ja tilanteessa 4-8 Miikka Behm marssi vaihtoaition kautta pukukoppiin antaen torjuntavastuun Mikko Niemelle.

Isännät pelasivat viimeiset minuutit upporikasta ja rutiköyhää, mutta tällä kertaa riskinotto ei kannattanut, vaan Hatsina onnitui vielä kertaalleen, tällä kertaa tyhjään maaliin ja vei koko ottelun lukemin 5-9.

Samalla, kun taustalla soi: "Maistui laimealta...." yleisö poistui alla päin kohti pimenevää iltaa ja jäi odottamaan, mikä joukkue Top Teamille tulee vastaan karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

Hatsinan Partio oli odotetusti tyytyväinen  joukkueensa suoritukseen.

- Joukkeelle iso kiitos. Olemme tehneet oikeita asioita. Saimme hyvän sykkeen otteluun ja palkinnoksi tästä jo toistamiseen runkosarjan voiton. Nyt pureskelemme asioita paluumatkalla ja teemme huomenna klo 14 mennessä päätöksen, kenet valitsemme vastustajaksemme.

Myös Hatsinan parhaana palkittu, Top Teamissakin pelannut, Karri Häkkinen oli tyytyväinen illan antiin.

- Top Team sytyttää aina. Meillä on joukkueessa hyvä henki päällä ja haemme ehdottomasti nousua kaudelta. Puitteet meillä on kaikin puolin kunnossa. Ottelussa Top Teamin taso heitteli ja mikäli he olisivat pelanneet kuten toisessa erässä pelasivat, me olisimme olleet vaikeuksissa heidän kanssa.

Top Teamin Palm kiteytti ottelun lyhyen ytimekkäästi.

- Paremmalle kyllä hävittiin. Nyt ei niin paljoa harmita, kuin Mikkelissä, missä me kontattiin. Hyvä peli ja sen puoleen jäi ihan hyvä maku ottelusta.

- Kyllä oli mahdollisuus voittaakin, mutta tällä kertaa kaveri oli meitä parempi. Tappio oli sikäli harmittava, että todennäköisesti menetimme kotikenttäedun koko pitkää karsintaa ajatellen, mietiskeli Herranen ottelun tauottua.

Runkosarja on nyt saanut päätöksensä ja neljä jatkoon menevää joukkuetta ovat: Hatsina, Top Team, PoNoVo ja BB-88. Hatsina saa valita vastustajansa runkosarjan sijoille kolme ja neljä sijoittuneesta (PoNoVo/BB-88) paras kolmesta menetelmällä pelattaviin play offeihin. Ottelusarjan voittajat jatkavat ristiinkarsinnalla Savo-Karjalan-lohkon joukkueita vastaan Divarikarsinnan ensimmäiselle kierrokselle.

Ottelupöytäkirjasta voit katsoa ottelun tapahtumat.