Edustus - KoRe (7 - 6)

Aika: 21.2.2015 17.00
Paikka: OKL-halli Savonlinna
Sarja: 2. divisioona, Kaakkois-Suomi

Ennakkoon vaikeaksi vastukseksi tiedetty KoRe ei tälläkään kertaa pettänyt ennakko-odotuksia, vaan Top Team sai taistella täydet 60 minuuttia kahden sarjapisteen eteen. Kun loppusummeri soi ja taululla komeilivat lukemat 7-6 ryntäsi kentälle iloinen keltamusta lauma tuulettamaan ansaittua voittoa.

- Normaali peli Reipasta vastaan. Reipas on aina vaikea vastus ja tälläkin kertaa heidän selkeä miesvartiointi tuotti meille haasteita, kertasi joukkueensa parhaana palkittu pelaajavalmentaja Timo Käck ottelun kulkua.

Reipas saikin otteluun mukavan alun ja siirtyi ottelussa johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Antti Punkkisen osumalla. Vaikka Teemu Ruotsalainen tasoittikin reilun minuutin jälkeen vieraiden johdon, oli katsomoon aistittavissa, että tänään ei maaleilla mässäiltäsi. Molempien joukkueiden pelatessa tarkkaa peliä, pysyi ottelun tempokin totuttua matalampana.

top_team-kore_010.jpg- Tänään tempo jäi alhaiseksi ja kun me itsekin vielä jarruttelimme, niin ottelusta tuli todella vaikea. Oma pelikin tuntui vaikealta, kun paikkoja ei auennut totuttuun tapaan ovista ja ikkunoista, kitetytti tehot 2+2 nakutellut Käck ottelun vaikeutta.

Toisen erän alkuun vieraat karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle, mutta tällä kertaa Topin asenne riitti kääntämään erän sarjajohtajan eduksi. Varsinkin Käck oli pelituulella kahdella maalilla ja syöttöpisteellään. Näin isännät johtivatkin ottelua 5-3. Mutta, kun KoRe teki ns. pukukoppimaalin erän loppuun ja kolmannen erän alkuun, oli edessä todella jännittävä kolmas erä.

top_team-kore_011.jpgJälleen kertaalleen Toppi karkasi kahden maalin karkumatkalle ajassa 53.42, mutta KoRe ei luovuttanut. Ensin Juha Metsänen kavensi ajassa 55.54 tilanteeksi 7-6 ja heti perään KoRe käytti aikalisänsä. Toppi puolusti mainion maalivahtinsa Mikko Niemen johdolla maaliaan, eikä palloa saatu hänen selkänsä taakse, vaikka mailoja katkeili kuten Iivo Niskasella Falunin metsissä päivän hiihdossa.

- Niemen Mikko maalissa näytti, että me kyllä pärjätään veskareillamme tässä sarjassa, Käck jakoi kiitosta varmasti torjuneelle Niemelle.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta ja taistelu karsintojen lähtöasetelmista on täydessä käynnissä. Seuraavaksi Toppi kohtaa vieraissa Voiman ja runkosarjan viimeisellä kierroksella Hatsina saapuu Savonlinnaan.

Ottelupöytäkirjasta voit seurata ottelun kulkua.