Edustus - PoNoVo (6 - 7)

Aika: 28.11.2013 18.30
Paikka: OKL-halli Savonlinna
Sarja: 2. divisioona, Kaakkois-Suomi

Top Teamin ja PoNoVon kohtaaminen OKL-hallilla tarjosi kenties parasta salibandyä, mitä tällä kaudella on Savonlinnassa nähty. Kun kumpikin joukkue onnistui omassa pelissään ja vetovastuu vaihtui ottelun edetessä joukkueelta toiselle, säilyi jännitys ottelun voittajasta aina viimeiseen summerin soittoon saakka. Loppujen lopuksi pisteet matkasivat Lappeenrantaan lukemin 6-7.

TT-PoNoVoTunnustelevan alun jälkeen vauhti kiihtyi ja yleisö viihtyi ottelussa, jossa jaettiin vain kaksi jäähyä, joista molemmat vierailijoille. PoNoVon karvaussysteemi sopi Top Teamille ja muutamaan kertaan pallo saatiin näyttävästi vietyä hyökkäysalueelle ja sitä kautta maalintekosektoriin. Kun pallo liikkui ja tilanteita syntyi, tuli myös onnistumisia. Ykköskenttä onnistuikin maalinteossa, mutta kakkoselta maalit jäivät tekemättä. Vastapainoksi keskialueella sattui muutama paha harhasyöttö, joista vieraat onnistuivat ainakin kolmeen otteeseen maalinteon merkeissä.

Ottelu käynnistyi Top Teamin kannalta suotuisasti ja Toppi viekin erää pitkälle loppupuoliskolle saakka. Loppujen lopuksi tauolle joukkueet poistuivat tasatilanteesta 3-3. Toisessa erässä PoNoVon vaarallisuus tuli esiin ja hallinta siirtyi lappeenrantalaisille. PoNoVo siirtyi nopeasti 3-5 johtoon, jonka Toppi kuitenkin kiri tasoihin ennen toiselle tauolle lähtöä.

Näin ollen ratkaisu jäi kolmanteen erään, jossa vieraat olivat niskanpäällä aina erän loppuhetkille saakka. Sitten Toppi sai kavennuksen, jota seurasi aikalisä ja huikea loppukiri. Ilman maalivahtia tasoitusta hakenut Top Team loi tukun maukkaita maalipaikkoja, niissä kuitenkaan onnistumatta. Hurja hyökkääminen oli kostautua harhasyöttöjen merkeissä, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen esti PoNoVoa iskemästä niittiä ennen loppusummerin soittoa.

TT-PoNoVo_3Perjantaina kaupungilta tavoitettu, polviaan valitellut Iiro Ihala oli tyytyväinen pisteisiin, vaikka totesikin joukkueesta löytyvän vieläkin enemmän potentiaalia, mitä torstain ottelu näytti. Miehiä joukkueella riittää ja yksi kentällinen jäikin Lappeenrantaan odottamaan pelaamaan pääsyä.

Top Teamin ykkösnyrkissä pelaava Jani Laakkonen kuvaili torstain ottelua perjantaina seuraavasti:

- Paras joukkue tähän asti. PoNoVo on pallollinnen joukkue ja tänään vauhti oli vähän kuin Divarissa, pallo liikkui.

Laakkonen on tällä kaudella muodostanut vaarallisen tutkaparin Aleksi Ahokkaan kanssa. Ahokkaalla pisteitä on 14+16=30 kahdeksassa ottelussa ja Laakkosella puolestaan 15+5=20.

- Ollaan jo pitkään pelattu samassa kentässä, niin onhan se helppoa kun tietää mitä toinen tekee. Ja onhan se Allu pelimies, jakaa Laakkonen kunniaa nuorelle Ahokkaalle.

Top Teamin kausi jatkuu kolmen vieraottelun merkeissä ja seuraavan kerran Toppi esiintyy kotihallissaan tammikuussa.