Naiset - PHSB (Lahti) (4 - 10)

Aika: 16.11.2014 11.00
Paikka: Joutsenohalli
Sarja: Naisten 2.divisioona, Kaakkois-Suomen alue (lohko 5)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui PHSB, jota vastaan viime turnauksessa Topittaret onnistuivat vääntäämään trillerivoitoin. PHSB:n valmistautuminen peliin oli aivan toisella tasolla kuin Topittarien ja he tulivat peliin hyvällä asenteella.

Ensimmäisen erän alku oli Top Teamin lievää hallintaa korkean karvauksen toimiessa paikoittain hyvin. Hyviä maalipaikkoja saatiin luotua, mutta palloa ei vaan saatu pelattua maaliin asti Top Teamistakin tutun Henna Koivuluoman esittäessä hienoja torjuntoja ja paikkien peittäessä hyvin vedot. PHSB hyödynsi omat maalipaikkansa tehokkaasti ja siirtyi 0-1 johtoon erän puolivälissä. Essi pääsi kuitenkin tuikkaamaan pelin tasoihin vain puolentoista minuutin kuluttua. Sen jälkeen alkoi synkkä erän loppu PHSB:n onnistuessa rikkomaan Top Teamin karvaus hyvällä liikkeellä ja takoessa varmasti maalipaikoista pallot verkkoon. Erätauolle siirryttiin sitten 2-4 tilanteessa Heidin onnistuessa kavennuksessa erän loppuminuutilla.

Toista erää ehdittiin pelata reilut pari minuuttia, kun palloa saatiin kaivaa Top Teamin maalista. Toisessa erässä PHSB:n pelaajien liike sai pikkuhiljaa Topittaret sekaisin pelaajien merkitsemisessä ja tilanteisiin mentiin aina vähän myöhässä ja puoliteholla. Näin ollen PHSB sai pelin hallinnan itselleen ja Topittarien peli olikin enemmänkin pallon ja pelaajien perässä juoksentelua kuin salibandya. Tytin onnistui kaventaa tilanne erän puolivälissä vaparista 3-5:een.

Kolmannen erän alussa PHSB karkasi 3-6 johtoon ja sama sekainen peli jatkui Topittarien osalta. Kenttämuutokset ja ketjujen tiivistäminenkään ei tuottanut haluttua tulosta, vaan peli muuttui vielä sekaisemmaksi Topittarien osalta. PHSB pääsi lisäämään johtoaan tasaiseen tahtiin pelin ollessa pari minuttia ennen pelin loppua jo 3-9. Pientä lohtua toi Heidin viime hetken kavennus 4-9:ään, mutta ilo loppui lyhyeen PHSB:n tykittäessä taululle tylyt 4-10-lukemat vielä viime minuutilla. Parannettavaa oli todella monella osa-alueella, kuten pelaajien merkitsemisessä, laukausten ja syöttöjen peitoissa, maalinedustapelaamisessa ja maalipaikkojen hyödyntämisessä.