02 Mikkelissä: peruspeli ei riittänyt voittoihin

03.04.2016

Nollakakkosten lauantainen Mikkelin pelimatka tiedettiin jo ennakkoon haastavaksi. Vastassa olivat NST sininen sekä KoRe, joista NST:llä oli panoksena pääsy alueloppuhuipentumaan. KoRe:n haastavuus perustuu joukkueen nopeuteen, mikä kostautui edellisessä kohtaamisessa peräti seitsemän maalin tappiona.

Ensimmäinen vastus NST näyttikin myrskyn merkkejä heti päivän aluksi voittamalla sarjakärki Josban suvereenisti kuudella maalilla. Kauden aiemmat kohtaamiset Top Teamin kanssa olivat päättyneet 11-1 NST:lle ja 6-3 Top Teamille. Nyt oli kuitenkin selvää, että lappeenrantalaiset olivat liikkeellä sekä nopeammalla jalalla että kovemmalla asenteella. Vielä ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat siedettävät 2-0 NST:lle, mutta pelin edetessä Top Team kaatui paitsi jäähyilyyn, myös siihen, ettei voitontahtoa yksinkertaisesti ollut tarpeeksi.  Ylialueellisen jatkosarjan peleissä jokaisen täytyisi venyä omille äärirajoilleen, nyt tyydyttiin peruspeliin ja lopputulos oli sen mukaisesti 9-2 NST:lle, joka eteni ansaitusti neljän parhaan joukkoon ja alueloppuhuipentumaan.

Toisessa ottelussa KoRe otti salama-alun ja paukutti neljä maalia kahdeksassa minuutissa Top Teamin verkkoon. Myrkkyä oli paitsi joukkueen pelinopeus, myös maalin edustan poikkisyötöt, joita ei yksinkertaisesti saatu tällä kertaa pidettyä kurissa. Vähitellen myös keltapaidat pääsivät peliin mukaan ja tilanne tasoittui hieman. Viimeinen erä jopa voitettiin 2-1, mutta loppulukemat silti 8-3 KoRe:lle.

Vaikka päivä oli tuloksellisesti kehno, se sisälsi myös muutamia sykähdyttäviä hetkiä. Yksi niistä oli kauden aikana sekä puolustajana että sentterinä uurastaneen Olli Nyyssösen maalihanan avautuminen sarjakauden viimeisen pelin viimeisessä erässä. Joukkueen yhteishengestä kertoo paljon se riemu, joka vaihtopenkillä repesi Ollin rohkean yksilösuorituksen päätteeksi.

Pukukopissa pelin jälkeen valmentaja Tatu Salminen muistutti pelaajia siitä, että kauden tavoite ylittyi moninkertaisesti. Itä-Suomessa alkusarjoihin osallistui noin 30 joukkuetta, joten kahdeksas sija oli huippusaavutus ryhmälle, joka pelasi ensimmäistä kauttaan ylialueellisessa sarjassa. Toisaalta kun kolme edellistä turnausta olivat menneet yläkanttiin, lauantain tappiot muistuttivat pelaajia siitä, ettei leijumiseen tai laiskotteluun ole varaa. Tämä pidetään mielessä, kun ryhdytään treenaamaan ylimääräisiä turnauksia varten. Näistä ensimmäinen pelataan 23.4. Mikkelissä ja toinen 21.-22.5. Helsingissä. Nollakakkoset osallistuvat molemmissa ikäluokkansa kilpasarjaan.