02 Joensuussa: Helppo voitto ja taistelutappio

20.03.2016

Nollakakkosten lauantainen Joensuun pelimatka oli juuri sellainen kuin ennalta arveltiin. Vastassa olivat sarjajumbo FBI ja sarjakärki Josba Musta, joten pelitkin olivat varsin erilaisia. Oman jännitysmomenttinsa loi Rantakylän pieni kenttä, minkä vuoksi joukkue pelasi viikko ennen turnausta harjoituspelin Tenniskeskuksella Sulkavan VäPePa 01-ryhmää vastaan. Kenraaliharjoitus sujui voittoisasti ja antoi luottamusta siihen, että pienenkin kentän peli alkaa sujua.

Joensuuhun nollakakkoset saivat mukaansa vain 13 pelaajaa, mikä oli kuitenkin neljä enemmän kuin Iisalmen ylpeydellä FBI:llä. Vaikka ”pikkuagenttien” pistesaldo ei ole ylialueellisen jatkosarjan peleissä karttunutkaan, joukkue tunnetaan taistelutahdostaan ja muutamasta taitavasta yksilöstään. Takki auki peliin ei siis todellakaan voinut lähteä.

Alku oli nollakakkosille lupaava. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 0:23 ja toinen 1:20. Heti perään FBI iski kavennuksen, minkä jälkeen erä jatkui melko tasaisissa merkeissä. Viimeisten minuuttien osumien myötä erätauolle siirryttiin 4-1 johtolukemissa. Toisessa erässä iisalmelaisten jalka alkoi painaa Top Teamin onnistuessa pitämään paineen vieraspäässä. Maaleja tehtiin peräti viisi, ja kolmanteen erään lähdettiin turvallisessa 9-2-johdossa. Kolmas erä meni keltapaidoilta jo hieman puskemiseksi, kun voitto näytti selvältä ja pelaajat huomasivat, että tässä pelissä on mahdollista päästä helposti tehopisteille. Erä päättyi tasan 2-2 ja lopputulos 11-4 Top Teamille.

Toisessa pelissä vastus olikin sitten huomattavasti kovempi, eli sarjaa johtava Josba Musta, jonka riveihin kuuluu muutama C2-poikien SM-sarjaa pelaava huippuyksilö. Edellinen kohtaaminen marraskuussa päättyi 8-0 joensuulaisille, ja noita lukemia oli tarkoitus lähteä kaunistamaan edes hieman. Tavoitetta hankaloitti oleellisesti se, että joukkueen maalitykki, jo 35 tehopistettä tällä kaudella tehtaillut Riku Hokka jäi pois kokoonpanosta FBI-pelin loukkaantumisen vuoksi. Tämän vuoksi Josbaa vastaan lähdettiin pelaamaan kahdella hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla, eli päinvastoin kuin edellisessä pelissä.

Vaikka valmennusjohdon tiedossa oli, että joukkueen kehityskaari on noususuuntainen, mikään ei valmistanut siihen tasoon, mihin pelaajat nyt pystyivät. Josban vedot peitettiin uhrautuvasti ja vastahyökkäyksiin lähdettiin ennakkoluulottomasti aina kun mahdollista. Kun maalivahti Tuukka Silventoinen venyi samaan aikaan huipputorjuntoihin, peli eteni ainakin numeroiden valossa yllättävän tasaisesti. Pahimmillaan Josba kasvatti eron viiteen maaliin tilanteen ollessa 1-6, mutta seuraavat kolme maalia teki Top Team ja minuutti ennen päätössummeria lukemat olivat 4-6. Josba onnistui maalinteossa vielä aivan viime sekunneilla ja lopputulos 4-7.

Kotimatkalle lähti varsin tyytyväinen joukkue, eikä vähiten siksi, että nyt pisteille pääsivät lähes kaikki pelaajat. Erityismaininnan ansaitsee ensi kertaa hyökkääjän pestiä kokeillut Niko Tittonen, joka räväytti hattutempun FBI-pelissä. Joensuussa nähtiin myös kauden ensimmäiset puolustajien tekemät maalit, kun Juho Kaasalainen ja Tuukka Mononen osuivat FBI-pelissä. Myös molemmat tytöt ylsivät syöttöpisteille. Valmentajana Joensuussa toimi Ilpo Ruottinen, jonka mukaan varsinkin Josba-pelissä nähtiin oikea ”joukkueen ruumiillistuma”.

Viimeisen kerran nollakakkoset ovat sarjapelitulessa Mikkelissä 2.4., jolloin vastaan asettuvat NST sininen sekä KoRe. Kautta jatketaan vielä senkin jälkeen kahdella ylimääräisellä turnauksella.