02: tärkeä piste mestareilta

07.02.2016

Nollakakkoset matkustivat lauantaina iltapeleihin Heinolaan mielessään vain yksi tavoite. Kahden turnauksen tappioputki olisi katkaistava, varsinkin kun se edellisen turnauksen perusteella näytti täysin mahdolliselta.

Helppoa iltaa ei kuitenkaan ollut luvassa. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Pyhäselän Urheilijat, jotka olivat kurittaneet keltapaitoja marraskuisessa kohtaamisessa maalein 9-3. Erityisesti joukkueen maalivahdin tiedettiin olevan vaikea ohitettava. Toisessa ottelussa kohdattiin sama vastus kuin kaksi viikkoa aiemmin Mikkelissä, eli hallitseva aluemestari SB Heinola. Tuoreessa muistissa oli vielä niukka yhden maalin tappio, joten revanssimieliala oli korkealla.

Kuten usein aiemminkin, ensimmäinen peli oli Top Teamille nihkeämpi. Avauserä oli tosin keltapaitojen hallintaa muutaman laukauksen osuessa harmittavasti tolppaan. Toisessa erässä ote siirtyi pyhäselkäläisille keltapaitojen sortuessa liialliseen pallonsiirtelyyn ja vastuunpakoiluun suoraviivaisen ja röyhkeän pelin sijaan. Kolmannen erän kavennusmaali ei paljon lohduttanut, kun taululla seisoivat loppulukemat 1-5. Valmentajan sanoin ”ihan hyvä ei tässä sarjassa vain riitä”.

Tunnin tauon jälkeen kentällä nähtiin sitten jotain muuta kuin ”ihan hyvää”. Äänekäs heinolalaiskatsomo hiljeni melko nopeasti, kun peliä veikin Top Team. 20 peliminuutin jälkeen tilanne oli jo 3-0, ja Heinolan avausmaali upposi loistavasti torjuneen Tuukka Silventoisen taakse vasta ajassa 27:49. Kuusi minuuttia myöhemmin lukemat kaunistuivat jo 4-1:een Top Teamille.

Heinola tiedetään joukkueeksi, joka nousee usein lopussa. Niin kävi nytkin. Ensin joukkue teki kaksi harmittavan helppoa maalia 35 peliminuutin paikkeilla. Minuutti ennen päätössummeria se otti aikalisän, minkä jälkeen upposi upean vaparikuvion päättänyt veto Top Teamin verkkoon. Onneksi keltapaidoilla oli riittävän monen maalin etumatka, joten lopputulokseksi jäi 4-4, eikä pitkälle kotimatkalle tarvinnut lähteä tyhjin käsin.

Lauantain peleistä on mainittava pikakomennuksen uudelle sentterin paikalle saaneen Olli Nyyssösen loistava suoritus Heinolaa vastaan. Eikä koskaan voi korostaa liikaa Juho Kaasalaisen luotettavuutta pakkina. Varsinkin toisen pelin viimeisessä erässä ”Kaasa” näytti mallia siinä, miten tilanteet pelataan tarkasti loppuun asti eikä virheistäkään lannistuta.