Edustuksen viikonloppu: häviö Lahdessa, voitto Savonlinnassa

10.04.2022

Pudotuspelit tarjosivat viikonloppuna erilaiset pelit. Lahteen lauantaina saapui jostain syystä ponneton Edustus, joka jäi Pelicansien jalkoihin lukemin 13 - 3. Ensimmäinen erä taisteltiin kohtuullisesti ja tilanne tauolle mentäessä 3 - 0, mutta toisessa erässä vastustaja onnistui peräti kahdeksan kertaa Topin kahta tehtyä vastaan. Erätauolle tilanteessa 11 - 2. Kolmas erä oli taas tasaisempaa punnerrusta ja summerin soidessa taululla olivat 13 - 3 numerot. Ottelu oli kaiken kaikkiaan vaikea. Muutama tilanne meni tuomareilta ohi, mutta lopputulokseen ne eivät ratkaisevasti vaikuttaneet. Kotimatkalla bussissa valmennus alkoi jo miettiä ratkaisuja sunnuntain peliin. Elmeri Saukkonen (0+3), Tatu Saariniva (2+0) ja Tuomas Hirn (0+1).

Sunnuntaina päivällä, hyvissä ajoin ennen klo 17.00 alkavaa ottelua, joukkue kokoontui valmistautumaan illan peliin. Kentällisiin tehtiin pieniä muutoksia ja pohdittiin yhdessä, mitä voittaminen vaatisi. Kovaa työtä ja asennetta. Joukkue toteutti hienosti valmennuksen toiveet ja kentällä nähtiin alusta asti taisteleva Edustus.

Pelicans teki ottelun avausmaalin ja vei erän 0 - 1 ylivoimamaalilla. Tämän jälkeen Topin pojat saivat hengen päälle ja tekivät seuraavat neljä maalia. Kun lahtelaiset saivat aikaan enään yhden maalin ja Edustus kaksi, päättyi jännäri lukemiin 7 - 2. Jatko ratkeaa Lahdessa 13.4. ratkaisevassa kolmannessa ottelussa. Voittaja jatkaa nousukarsintoihin. Maalissa Santtu Tuovinen oli loistava torjuen vastustajan laukauksia 26 kappaletta.

Voiton tekijöinä Elmeri Saukkonen (1+2), Tuomas Hirn (2+0), Kaapo Niemelä (1+1), Samuli Hirn (1+1), Erik Söderholm (0+2), Elmeri Hietanen (1+0) ja Eetu Ahokas (1+0).