Edustuksen pojat pelipäällä

16.11.2019

Lauantaina lähdettiin aamulla klo 07.00 Jussin ohjastamalla Kososen bussilla kohti Sport Forumia Mikkelissä. Tuo halli ei ole aina suosinut poikia, mutta tällä kertaa oli toisin. Kovia vastustajia oli tiedossa ja matkasta puuttui muutama puolustuksen tukijalka. Kokoon saatiin kolme kentällistä ja odottavin mielin lähdettiin lämmöille ennen pelejä. Valmennus korosti alkulämpöjen merkitystä tiukoissa peleissä ja pojat kuuntelivat.

Klo 10.00 vastassa oli kokeneita jermuja kaksi kentällistä. Pelaajien määrä ei aina ole voiton tae, tämän ovat osoittaneet Obelixin kokeneet pelaajat. Nopeajalkaiset Toppilaiset eivät kuitenkaan kunnioittaneet kokemusta, sillä ajassa 06.13 tilanne oli 0 - 4 keltapaidoille. Tämän jälkeen peli tasoittui ja Obelix sai hetkittäin oman pelinsä kulkemaan mallikkaasti. Toinen erä oli maaliton ja ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmannessa erässä lukemin 1 - 4 Topille. Pelin kulminaatiopiste oli maalivahti Santtu Tuovisen loistava syöksy palloon Obelixin rankkarissa kolmannen erän alkupuolella. Aivan upea suoritus!! Obelix yritti pelin lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta raikkaan suorituksen jälkeen voitto Topille maalein 3 - 6.

Klo 13.00 vastassa oli uusi tuttavuus SBS Hamina. Jostain olivat pojat kuulleet, että vastustaja olisi melko kova joukkue. Ainakin isokokoisia olivat mustapaidat. "Ollaan 30 senttiä ja kiloa pienempiä" tuumasi joku. Jälleen ennen peliä valmennus korosti lämmittelyn merkitystä ja asennetta. Tasaisesti lähdettiin rakentamaan peliä ja pojat huomasivat hyvän liikkeen ja pallon liikuttelun olevan hyvä lääke isokokoiselle vastustajalle. Ensimmäisen erän jälkeen oltiin pienessä johdossa 2 - 0. Toiseen erään laitettiin vielä hiukan vauhtia lisää ja kahden erän jälkeen johto 6 - 1. Kolmannessa erässä peli alkoi sujua entistä paremmin ja eroa alkoi syntyä. Viisi tehtyä maalia toi loppu lukemat 11 - 2. Kirsikkana kakun päällä Santun päivän toinen torjuttu rangaistuslaukaus!! Koko joukkue esitti turnauksessa laadukasta tekemistä ja uhrautuvaa puollustusta. Tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavat pelit ovat Sysmässä 08.12. vastassa SCunpro ja SB-88.

Onnistujia oli peräti 13: Jani Laakkonen (4+3), Eetu Ahokas (4+0), Kaapo Niemelä (3+1), Erik Söderholm (2+1), Samuli Hirn (1+4), Tuomas Hirn (1+1), Santtu Tuovinen (0+2), Eetu Niskala (1+0), Rasmus Pasanen (1+0), Timo Käck (0+1), Sami ISO Ikonen (0+1), Santeri Nyrhinen (0+1) ja Eemil Holma (0+1)