Hamekyykkyjä ja kuivaa junnuruutia Hämeenkoskella

18.03.2019

Yritäpä tehdä järkevää haastattelua juniorista, joka on juuri upottanut reikäpallon kuudesti vastustajan verkkoon aikuisten kakkosdivarikarsinnassa. Vastaukseksi saat lähinnä epäuskoista pään pudistelua, varsinkin kun 16-vuotiasta Eetu Niskalaa ärsyttää aivan suunnattomasti oman joukkueen niukka tappio Kosken Dynamoa vastaan. Toki jaloissa painavat myös edellispäivän kovat pelit B-junioreiden valtakunnallisessa pudotuspelikarsinnassa Turussa.

- Oon aivan poikki enkä muista maaleista paljoakaan. Tuntui, että kaikki upposi. Eka maali oli ehkä rumin ja vika hienoin, Niskala pohti pian ottelun jälkeen.

Takana oli siis kolme 20-minuuttista erää kakkosdivarissa kahdeksanneksi sijoittunutta Kosken Dynamoa vastaan. Alunperin B-poikien ei pitänyt olla mukana kokoonpanossa, mutta avuliaiden vanhempien ja "vain" 200 kilometrin välimatkan ansiosta neljä junioria kuskattiin sunnuntaina Turusta Hämeenkoskelle. Lisäksi kokoonpanossa olivat kaikki muutkin avainpelaajat, joten jossiteltavaa ei siinä mielessä jäänyt.

Myös vastustaja oli saanut jalkeille parhaan rosterinsa, ja ottelusta muodostui varsin jännittävä, joskin aaltoileva näytös. Avauserän alkuminuuteilla Top Team hallitsi pallollista peliä ja siirtyi johtoon Niskalan osumalla. Vähitellen myös Dynamo lämpeni kotiyleisönsä edessä ja tasoitti pelin puolustuspään virheestä, jossa maalivahti Mikko Niemi näki "hamekyykkymäisiä" piirteitä. Ja sitten kun pelikello ei pysähtynytkään 15 minuutin kohdalle kuten 3.divarin turnauksissa, ote herpaantui lopullisesti ja vastustaja rankaisi pienistäkin nukahduksista kolmen maalin arvoisesti.

Toinen erä käynnistyi siis 1-4-tappioasemassa. Maaleja siinä nähtiin vain kaksi, joista toisen tuikkasi Niskala ja toisen vastustaja. Erän ehdoton hahmo oli kuitenkin veräjänvartija Niemi, joka pysäytti pallon peräti 19 kertaa.

Viimeisessä erässä verkko heilui sitten ahkerammin molemmissa päissä. Keltapaitojen Niskala kirmasi kentällä ennennäkemättömän hurmoksen vallassa ja upotti pallon vielä neljästi Dynamo-veskan selän taakse. Kokeneemmasta kaartista maalien makuun pääsivät Kimmo Höglund ja Tatu Saariniva. Parhaimmillaan maaliero kapeni yhteen, mutta ottelun päätösminuuteilla hämeenkoskelaiset hyödynsivät paikkansa tehokkaammin Topin kilautellessa mm. ylärimaa. Näin Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen kakkosdivaripaikkaan 10-8-voitollaan.

Pitkälle ja räntäsateiselle kotimatkalle lähti kuitenkin kohtuullisen hyväntuulinen ja toiveikas porukka. Kun peliväline lauantaina 23.3. klo 19:30 asetetaan OKL-hallin aloituspisteelle, kaikki on edelleen mahdollista. Varmaa on ainakin se, ettei sarjanoususta luovuta taistelematta. Toivottavasti mahdollisimman moni silmäpari tulee seuraamaan, mitä tällä keltanokkien ja konkareiden cocktaililla on kotihallissa tarjottavanaan.

Hämeenkoskella pisteille ylsivät: Eetu Niskala 6+0, Tatu Saariniva 1+2, Kimmo Höglund 1+1, Samuli Hirn 0+2, Jani Laakkonen 0+2