Valokeilassa mailavirtuoosi Söderholm

07.03.2019

Jo pienestä pitäen, 3-4 vuotiaasta lähtien salibandyä pelannut Erik Söderholm on tyytyväinen lajivalintaansa. Kun salibandy on vienyt miehen sydämen mennessään, ei hänen ole tarvinnut kokeilla muita lajeja löytääkseen itselleen sen oikean harrastuksen. Lukiota käyvä nuorukainen pelaa vuosi kerrallaan, eikä ole suunnitellut uraansa liian pitkälle.  Sen verran laji kuitenkin häntä kiehtoo, että hän uskoo vielä vuosienkin kuluttua viihtyvän lajin parissa.

Vuosikausia sitten edustuksen otteluiden erätauolla mailavirtuoosimaisia temppuja tehnyt Erik on jäänyt monen lajijännärin mieleen. Nyt on aika selvittää, millaisesta henkilöstä oikein on kyse ja kuinka paljon hän oikeasti nauttii yleisön edessä olemisesta.

Heti alkuun hän myöntää omaavansa intensiivisen pelitavan ja sitä myöten myös jäähypenkki on tullut hänelle tutuksi.

- Onhan noita pieniä mailaan lyöntejä tullut aika paljon, mutta loppukaudesta niitäkin vähemmälti.

B-pojissa hänen lavastaan on syntynyt pisteitä kiivaaseen tahtiin ja lopulta hänelle kirjattiin sarjan ja joukkueen pistepörssin voitto. Edustuksessa pisteitä ei kuitenkaan ole syntynyt samaan tahtiin, vaan menestys on jäänyt odottamaan parempia aikoja.

- Edarissa pelaaminen on paljon kovempaa ja B-junnuissa taas paljon helpompaa. Toki pistepörssin voitto tuntuu hyvältä, mutta en kuitenkaan tehnyt sitä yksin, vaan ketjukaverit ja maalivahtiosasto auttoivat minua, selvittää vahvaa kautta pelaava hyökkääjä.

Kun miehenalun luonnetta ruvetaan testaamaan ja kysymys kuuluu, millainen olet pelaajana, alkaa hän kiemurtelemaan penkissä. Hetken hiljaisuus ja tarkentavien kysymysten jälkeen hän aloittaa:

- Mitäs tähän nyt oikein sanoisi, vähän valokeilassa tykkään viettää aikaa... En ole sellainen taustalla pimennossa puurtava yksilö.

Lopulta hän kuitenkin muistuttaa, että tavoite on aina tehdä kaikkensa joukkueen eteen. 

Toista kautta edustuksen ringissä treenaava Söderholm kuvaa joukkuetta hyvähenkiseksi ryhmäksi, jossa on mukava pelata. Nyt ovat edessä karsinnat ja niiden jälkeen edessä kesäloma lajista.

- Hyvillä mielin tässä odotellaan karsintojen alkua. En tiedä, mitä edessä on, mutta lähdemme nostamaan Edaria takaisin kakkoseen. Tavoitteena on tehdä kaikkensa joukkueen eteen ja juhlia kauden päätteeksi nousua. Junnupuolella tavoitteena on divarikarsinnat.

Sekä edustuksella, että B-junioreilla kausi vielä jatkuu, mikä tietää nuorille pelaajille lisää otteluita. Se ei kuitenkaan haittaa näitä tulevaisuuden sankareita. Kevät kun perinteisesti on palloilulajien parasta aikaa pleijareineen.

Molempien joukkueiden kevään ohjelma selvinnee viikonvaihteen aikana, edustuksen panoksena ollessa nousu takaisin 2. divisioonaan vuoden 3. divisioonavisiitin päätteeksi.

Pelaajakortti_55_Erik_Soderholm.jpgErik Söderholm # 55

Hyökkääjä, kätisyys left

Edustus
Otteluita 14, 3+3=6, 4 min

B-juniorit
Otteluita 21, 27+17=44, 42 min

-Petri Punnonen-

22.06.2020Edustuksen Suomen Cupin pelit alkavat syyskuussa
19.06.2020Hyvää juhannusta kaikille!!
03.06.2020Oxdog, Intersport ja Top Team suunnittelivat yhdessä tulevaa kautta
01.06.2020Edustuksen harjoitukset alkavat 01.06.
27.05.2020Salibandyliiton ohjeet harjoitteluun 01.06.2020 alkaen
28.04.2020Top Team yhteistyöhön Savonlinnan Intersportin ja Oxdogin kanssa
21.04.2020Savonlinnan Liikuntahalliin uusi lattiapinnoite
27.03.2020Top Teamin Naiset 2. divisioonaan
27.03.2020Top Teamin Edustus nousi 2. divisioonaan
16.03.2020Kaupungin liikuntatilat on suljettu huhtikuun loppuun asti

Siirry arkistoon »