Kaksi pistettä ja yksi comeback

28.01.2019

- Palloa pidettiin hyvin kaksi peliä, mutta maalit jäi puttaamatta siinä ekassa sisään. Joku saattoi mailaakin puristaa siinä pelissä jossain kohden. Toinen oli jo rennompi, vaikka telineissä eka erä oltiinkin.

Näin analysoi Top Teamin maalivahtirosteriin lennosta napattu Mikko Niemi edustusjoukkueen otteita Mikkelin turnauksessa sunnuntaina. Edellisen sarjapelinsä kolme vuotta sitten torjunut Niemi korvaa loppukauden ajan loukkaantumisen takia sivussa olevan Joonas Kristianssonin tarjoten arvokasta lepoaikaa kahdessa joukkueessa puurtavalle, B-juniori-ikäiselle Santtu Tuoviselle.

Sunnuntain avauspelissä veräjää vartioi kuitenkin Tuovinen. Muutamien poisjääntien ja B-junnujen pelikuorman rasittama Edustus kohtasi ensin sarjakolmosen SB Heinola Akatemian. Ottelu alkoi niin vauhdikkaasti, että Niemi nimesi sen vaihtopenkiltä käsin "puolalaiseksi viinijuhlaksi". Maaleja erässä syntyi viisi,  joista kaksi Heinolan päähän.  Ensimmäisen laukoi Eetu Ahokas, ja toisen Samuli Hirn pudottaen samalla valtavan apinan selästään. Kuten arvata saattaa, vaihtopenkkikin noteerasi tähän asti vain syöttöpörssissä loistaneen "Sampun" onnistumisen varsin äänekkäästi.

Toinen erä alkoi siis 2-3 tappioasemassa, ja pian Heinola rankaisi vielä kahdesti virheistä, jotka pelaaja-valmentaja Timo Käck nimesi F-junnutasoisiksi. Keltapaidoista nimensä maalitilastoihin kirjautti Kimmo Höglund näyttävällä ylivoimaosumallaan.

Kolmannesta erästä ei jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Ajassa 35:39 vastustaja teki alivoimamaalin, josta ei enää toivuttu, vaikka pallo pysyi edelleen Toppareiden hallussa. Viimeisen osumansa Heinola iski tyhjiin, joten lopputulokseksi jäi selkeä 3-7-tappio.

Päivän toisessa pelissä Jymypalikoita vastaan tolppien väliin asettui Niemi. Ja hienosti mies selvisi kovassa paikassa. Maaleja erässä tehtiin yksi molempiin päihin, ja Top Teamista asialla oli jälleen Hirnin veljeksistä vanhempi.

Toisessa erässä ketsuppipullo poksahti sitten kunnolla auki. Hirn taituroi päivän kolmannen osumansa ja Höglund toisen. Myös aina kaikkensa antava Mikael Sandvik heilutti verkkoa kahdesti ja peli näytti ratkeneelta.

Erän lopussa ja kolmannen alussa Jymypalikat onnistui kuitenkin kaventamaan lukemiksi jo 4-5, ja sitten tarvittiinkin aikalisää. Tuumaustauon jälkeen junnukenttä palkittiin vihdoin päivän kovasta työstä myös tehopisteiden muodossa, kun Eetu Niskala laukoi helpottavan 6-4-johtomaalin Erik Söderholmin nappisyötöstä. Kymmenen minuuttia myöhemmin kapteeni Höglund taiteili päivän kolmantensa ja lopputulos 7-4 Top Teamille.

Sarjataulukossa tilanne säilyi edelleen kutkuttavana, kun myös PoNoVo II hävisi päivän toisen pelinsä jatkaen kuitenkin sarjakärjessä 20 pisteellä. Toisena on SB Heinola Akatemia 19 pisteellä ja kolmantena Top Team 18 pisteellä. Heti karsintaviivan alla 17-15 pistettä keränneenä on useampi joukkue. Jäljellä on enää kaksi turnausta, joista seuraava jo 10.2. kotihallissa OKL:llä.

Entä mitä mieltä Niemi oli omasta suorituksestaan?

- Olosuhteisiin nähden ok, varsinkin näillä lajitreenimäärillä. Onneksi firman vuorolla on ollut hyvä maaliosasto vastassa, mm. Aleksi Ahokas kesällä.