B-poikien kolmen ottelun lauantai Imatralla

14.01.2019

Lauantaina 12.01. avattiin vuosi pelien osalta Imatran "leikkikehässä", sillä niin pieni oli poikittain kentälle rakennettu kaukalo. Pituudesta puuttui kymmenkunta metriä ja leveydestäkin viitisen metriä. Hiukan outo ratkaisu, sillä pelin luonne muuttuu melkoisesti kaukalon pienentyessä.

Ensimmäinen ottelu alkoi klo 13.00 Pelicanseja vastaan. Alku oli ilmeisesti liian helppo, sillä Topin mentyä 3 - 0 johtoon, ote herpaantui ja vastustaja teki seuraavat neljä maalia, kaikki samasta sijoittelusta eli maalin takaa maalin eteen ja puolustuksen uinuessa verkko heilui. Kolmannessa erässä mentiin vuoro vedoin toisen tehdessä vuorotellen johtomaalin. Huima loppu nähtiin, kun viimeisellä minuutilla Erik Söderholm teki Tuomas Hirnin ja Santeri Nyrhisen oivallisista syötöista kaksi maalia yhdeksässä sekunnissa niitaten 6 - 5 voiton Topille. Huh huh, sanoivat vastustajatkin tiukkaa ottelua kommentoidessaan. Melkoinen päivän avaus ja tärkeät pisteet jatkoa ajatellen.

Klo 16.00 vastassa oli SB Heinola. Pojat oivat vielä ilmeisesti henkisesti ottelutauolla, sillä vastustaja siirtyi ensimmäisessä erässä helpohkosti 3 - 0 johtoon. Valmentaja kyseli syytä ponnettomaan esitykseen ja kehotti parantamaan otteita. Näin tapahtuikin, mutta ei tarpeeksi ja takkiin tuli lukemin 4 - 2. Maalintekoon pystyivät vain Kaapo Niemelä Ja Tuomas Hirn.

Pitkä päivä huipentui klo 18.00 otteluun Voimaa vastaan. Voima otti ensimmäisen voittonsa aikaisemmin päivällä Varta/Hupasta ja pelasi hyvin myös Hatsinaa vastaan, joten mitään helppoa peliä ei olisi tulossa. Pojat olivat kuitenkin yhdessä tuumanneet ottaa tärkeät pisteet kotimatkalle ja aloittivat ottelun vauhdikkaasti. Ajassa 7.32 lukemat olivat Topille jo 5 - 0. Poikien nälkä hellitti hetkeksi ja vastustaja tuli jo tilanteeseen 6 - 3 ennenkuin peliote palasi Topille ja ottelu päättyi lukemiin 11 - 4. Tuomas Hirn osui peräti kolmesti nauttien Kaapo Niemelän nappisyötöistä.Taisi päivä olla pitkä tuomareillekin, sillä päivän viimeisessä ottelussa he jakoivat peräti seitsemän jäähyä pääosin melko kevein perustein. Pieni kaukalo isoille pojille ei ole hyvä yhdistelmä.

Neljä pistettä pitävät kuitenkin tavoitteen elossa.

Onnistumisia saivat tällä kertaa:Kaapo Niemelä (5+2), Tuomas Hirn (4+3), Erik Söderholm (3+1), Joni Loikkanen (1+3), Samu Ikonen (1+2), Eetu Niskala (2+0), Joni Peltonen (1+1), Juho Kaasalainen ((0+2), Rasmus Pasanen (0+1) ja Aleksi Lyytikäinen (0+1).