Kotiturnauksesta täysi pistepotti

21.10.2018

Kansa vaeltaa sunnuntain aamuauringon sarastessa ja kirkonkellojen soidessa kohti Heikinpohjan salibandypyhättöä. On kyseessä seurahistorian ensimmäinen paikalliskamppailu ja aamun asetelma mitä mielenkiintoisin. Edellisen päivän turnaustulosten seurauksena oopperakaupungin joukkueet löytyivät sarjataulukosta peräkanaa, sijoilta yhdeksän ja kymmenen.  On tähtien tanssin aika.

Top Teamin edustusjoukkue oli aavistuksen verran paremmin piirtänyt askelmerkkinsä OKL-hallin parketille ja otti heti alkuun kuskin paikan yli 200 silmäparin edessä. Nopeasti 2-0 johtoon päässyt Top Team ei kuitenkaan pystynyt pitämään tarvittavaa vauhtia yllä, vaan TT Stars hivuttautui nopeasti entisen edustusjoukkueen pelurin Samu Juvosen kahdella maalilla tasoihin. Aikaa tähän kaikkeen ennätti kulua vain reilut viisi minuuttia ja käsissä oli uusi lähtö otteluun.

Auravuon_rankkari.JPGKun Topin kokenut puolustaja Tuomo Auravuo (3+1) onnistui rangaistuslaukauksella viemään isännät 3-2 johtoon ennen taukosummerin soittoa, ei johtopaikka enää lipsunut Tähdistölle ja loppujen lopuksi Toppi kuritti Tähdistöä Nauravan kulkurin sävelin maalein 7-3.

Ottelun kolmannessa erässä joukkueet näyttivät yleisölle hienoja pelillisiä suorituksia, joista Juuso Immosen loistava laukaus hänen mielipaikaltaan oli aamun ehdottomia kohokohtia. Tilanne oli 4-3 ja maali enteili Starsille hyvää. Mutta toisin kävi. Koko ottelun kovia otteita kentällä esittäneen Simo Wilskan tunnelataus läikähti toistamiseen yli ja Topin konkaripuolustaja Heikki Herrasen polven seutu koki tilanteessa kovia. Molemmille herroille 5 min rangaistukset ja tämän seurauksena Toppi karkasi tavoittamattomalle karkumatkalle. Ottelun jälkeen selvisi, että Herrasen päivän pelit oli pelattu ja nyt odotellaan jännityksellä, kuinka pitkästä sairaslomasta on kyse.

Topin maalia vartioi kokenut Joonas Kristiansson, jonka torjunnat ja loistava taktinen osaaminen siivitti Edarin voiton makuun. Oikea-aikaiset taktiset jipot antoivat joukkueen runkopelaajille heidän tarvitsemaansa lepoa ja pelinohjaaminen olivat niitä pieniä juttuja, joilla pisteet ropsahtivat Topin pussiin.

- Jännitti kyllä aivan pirusti. Veppu, olit tullut viime yönä pääni sisään, heitti aina niin hyväntuulinen Jönssi ohimennen TT Starsin Werneri Turuselle ottelun jälkeen haastattelupisteellä.

- Hyvä matsi, Toppi vaan teki ne tarvittavat maalit, joilla voittivat. Ehkä tasoero ei ollut aivan tulostaululla olevien lukemien luokkaa, mutta oikea joukkue kyllä voitti tänään, kiteytti Turunen ottelua.

Auravuo_Niskala_Turunen.JPGYksi edustusjoukkueen nuorista sankareista oli Eetu Niskala, joka sai hyvää oppia kokeneen Auravuon pakkiparina.

- Ottelussa oli kyllä tunnelmaa. Katsomo oli täynnä ja kaukalossa mielenkiintoinen paikallisderby. Eilisen päivän junnupelit painoivat hiukan aamulla jaloissa, mutta pelin vanhetessa heräsimme hyvin peliin.

- Auravuon kanssa oli mahtavaa pelata. Siinä sai laskea paljon Tuomolle vastuuta ja itsekin sai kuitenkin pelata rohkeasti. Kun Tuomo vielä ohjasi peliä hyvin, niin nautin kyllä aamun rutistuksesta. Hieno kokemus!, ottelun jälkeen Ruotsiin suunnannut Niskala kehui pakkipariaan.

Aamurutistuksen jälkeen Toppi sai huilata muutaman tunnin ja valmentaja Timo Käckillä oli aikaa laittaa kokoonpanot uuteen uskoon Herrasen ja Niskalan ollessa poissa joukkueen vahvuudesta.

-Petri Punnonen-

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kotikatsomon riemuksi kentällä saatiin ihailla tuttuja pohk... anteeksi otteita, kun Käck puki pelipaidan päälleen. Shorsit olivat kateissa, mutta jostain nekin taiottiin esiin. Valmentaja itse oli ainakin olevinaan harmissaan äkillisestä roolin vaihtumisesta. Liekö vähän jännittänytkin?

Itse ottelusta muodostui edustusjoukkueen näytös, ja suurta roolia esittivät seuran juniorit mukaan lukien maalivahti Santtu Tuovinen. Vaihtopenkille väriä toi Jönssi Kristiansson, jonka kommentit pitivät hymyn herkässä ja pelivireen korkealla.

Eetu_Ahokas.JPGOttelun maalihanat aukaisi Ahokkaan salibandyveljeksistä nuorin. Totuttuun tapaan Eetu ei yhteen maaliin tyytynyt, vaan tykitti vielä toisenkin häkin Elmeri "Mikan poika" Hietasen mallikkaan nousun päätteeksi. Välissä Akatemian maalivahtia kuritti Jani "Lese" Laakkonen, jonka veto lähti kerrankin yli kolmen metrin päästä maalista. Erätauolle siirryttiin Edarin 3-1 johdossa.

Toisessa erässä maalipaikkoja tuhlailtiin niin paljon, että jopa aina hymyilevältä Auravuolta lipesi ruma sana, kun "ei osu tyhjään maaliin". Myöhemmin pelin tiimellyksessä Auravuolta nähtiin myös Jönssin nimeämä skorpionipotku, joka kirvoitti naurut katsomoa myöten. Ja kun sanomisen makuun pääsi, niin pakkohan Jönssin oli kuitata myös Käckille tämän aloitustyylistä, joka oli kuulemma peräisin 2000-luvun alusta. Karttuselle (Markus) mies ehdotti hallille jäämistä koko loppuillaksi, kun vedot eivät päätyneet (tänään) millään maaliin asti.

Sen verran usein pelivälinettä kuitenkin vastustajan verkosta kaivettiin, että loppulukemiksi kirjattiin selkeät 10-4 Edustukselle. Junnurintamalla loistivat kaikki 01-02-syntyneet, joista Ahokkaan lisäksi maalinteossa onnistui Erik Söderholm kahdella osumallaan. Erityisen ilahduttavaa oli nuoren Sudet-kasvatin Niko Loikkasen esiinmarssi, joka palkittiin myös kahdella maalimerkinnällä pöytäkirjaan. Eikä unohtaa sovi 00-syntyneen nopsajalan, Juuso Venäläisen varmoja otteita koko turnauksen ajan.

Ja lopuksi se tärkein kysymys: tekikö numero 56 maalin? Tekihän se, ja oli ainakin olevinaan yllättynyt.

-MH-

Kannattaa lukea myös Itä-Savon raportteja ja pelaajahaastatteluita päivän otteluista.

Kuvia Edustuksen ja TT Starsin välisestä ottelusta on katsottavissa Kuva-albumista.

06.08.2019Pelipassit ostettavissa tulevalle kaudelle
06.08.2019Seurailta Carlsonilla 19.08. klo 17.00 alkaen
26.06.2019Suomen Cup käyntiin 14.09.
11.06.2019Edustus lähtee pitkästä aikaa mukaan Suomen cupiin
22.05.2019Valmistautuminen uuteen sarjakauteen
05.05.2019Kerhoja ei pidetä sunnuntaina 12.05. äitienpäiväviikonlopun vuoksi. 19.05. kaikki mukaan Top Teamin kauden päättäjäisiin!!
05.05.2019Noidannuoli, Sählyhiiret ja Kristalli Sport Open-mestareiksi
01.05.2019Savonlinna Open kokoaa urheiluhenkistä kansaa kasaan
14.04.2019Sunnuntain salibandykerho 21.04.klo 14.00 peruttu pääsiäislomien vuoksi
11.04.2019Top Teamin yhteinen kaudenpäättäjäistapahtuma Sln Liikuntahallilla 19.05. klo 11.00 - 14.00

Siirry arkistoon »