Topilla iloinen ja sanavalmis kapteenisto

07.10.2018

Yksi urheilujoukkueen merkittävimmistä rooleista on joukkueen toimiva kapteenisto. Kapteenisto toimii pelaajien ja valmennuksen välisenä sanansaattajajana, vieden tietoa ja tuntemuksia molempiin suuntiin. Top Teamin kapteenisto on valittu puhtaasti pelaajien äänestystuloksen perusteella ja Lappeenrannassa vietetyn kauden jälkeen paluun Toppiin tehnyt Kimmo Höglund on saanut kunnian toimia joukkueen kapteenina. Calgaryn olympiavuonna 1988 syntynyt rightin hyökkääjä tuntee Top Teamin toimintatavat vuosien ajalta.

Varakapteeneiksi joukkue äänesti -94 syntyneen Samuli Hirnin, joka on kolunnut Top Teamin junioripolun ja valmentaja Timo Käck odottaakin paljon tältä leftiltä ampuvalta, jo usean kauden ajan edustuksessa pelanneelta hyökkääjältään. Toisen A-kirjaimen rintaansa sai Markus Karttunen, joka on aikaisemmin väläytellyt taitojaan mm. Kerimäellä. Vuonna -90 syntynyt leftin hyökkääjä johtaa Top Teamin sisäistä pistepörssiä ensimmäisen turnauksen ja kahden ottelun jälkeen tehoin 1+3=4.

Kapteenisto.JPG

Tapasimme kapteeniston ensimmäisen turnauksen jälkeen ja hetken pohdiskelun jälkeen oli selvää, että tällä kaudella Topilla on sellainen kapteenisto, joka haluaa omalla esimerkillään näyttää mallia B-junnuille ja olla kannustamassa jokaista pelaajaa vaikeinakin hetkinä.

- Meillä on enemmän kokemusta, joten junnut voivat ottaa meistä mallia omaan tekemiseensä, aloitti Hirn kapteeniston roolin ruotimista.

- Me ollaan kaikki aika sosiaalisia kavereita ja meitä on varmasti helppo lähestyä. Hommat tehdään tosissaan ja näytetään samalla tekemisellämme esimerkkiä nuoremmille sekä kannustetaan heitä joka tilanteessa, kiteytti Karttunen.

- Joukkue äänesti meidät ja Timo varmasti sai sellaisen ryhmän, jonka halusikin. Luomme ryhmään tunnetta ja tunnelmaa, jatkoi ryhmän kokenein pelaaja, Höglund.

Joukkueessa on tekemisen meininkiä ja läppä lentää iloiseen sävyyn pelaajien kulkiessa haastateltavien ohitse. Mitä mietteitä kapteeneilla on käsissään olevasta joukkueesta?

- Potentiaalia ryhmästä kyllä löytyy. Valitettavasti sitä ei saatu vielä ensimmäisessä turnauksessa jokaisesta irti. Toiseen peliin valmistautuminen oli haastavaa ja se näkyi sitten lopputuloksessa, Hirn kertaa.

- Meillä on hyvin valmennettu, taktinen porukka käsissä. Jokaisen on ansaittava pelipaikkansa, onhan meillä iso rinki kasassa. Asenne on kyllä ryhmällä kohdallaan. Iso rinki ja vahva valmennus ovat vahvuutemme, kiteytti ensimmäisestä turnauksesta poissa ollut Höglund.

- Junnut on otettu joukkueessa todella hyvin vastaan ja läppä lentää kokeneempien ja junnujen kesken molemmin puolin mallikkaasti, aina niin sanavalmis Karttunen kertoo.

Kausi on vasta aluillaan ja ensimmäisen turnauksen jälkeen Top Team majailee sarjataulukossa sijalla kahdeksan kahdella sarjapisteellä. Tavoite on kuitenkin paljon korkeammalla, sarjan piikkipaikalla.

- Tavoitteena on suora nousu, jota ei pidä lähteä toitottamaan liian varmana. Kaikki muutkin joukkueet tavoittelevat samaa paikkaa ja kauden aikana voi tapahtua mitä vain, toteaa vahvan suunnistustaustan omaava Höglund.

Höglund myös korostaa edustusjoukkueen tärkeyttä seuralle ja muistuttaa, että edustusjoukkueen pelaajat toimivat esikuvina junioreille. Heidän tekemistään seurataan ja edustusjoukkue on monelle nuorelle se tavoitteellinen paikka, jonka eteen he tekevät töitä.

Seuraavassa turnauksessa, joka pelataankin kotiluolassa OKL-hallilla, vastaan asettuu paikallisvastus TT Stars, josta Höglund odottaa fyysistä ottelua.

- Vastassa on liuta tuttuja kavereita, joita ei pidä missään nimessä aliarvioida. Esim. Jupe (Juuso Immonen) on mättänyt vuosien saatossa maaleja liukuhihnalta, joten vastassa on vaarallinen ryhmä, Karttunen pohtii tulevaa turnausta.

Top Team pelaa seuraavan kerran 21.10. ja päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu TT Stars. Ottelu alkaa klo 10.00. Päivän toinen ottelu on käsillä klo 15.30, jolloin vastassa on PoNoVo  Akatemia.

-Petri Punnonen-

03.06.2020Oxdog, Intersport ja Top Team suunnittelivat yhdessä tulevaa kautta
01.06.2020Edustuksen harjoitukset alkavat 01.06.
27.05.2020Salibandyliiton ohjeet harjoitteluun 01.06.2020 alkaen
28.04.2020Top Team yhteistyöhön Savonlinnan Intersportin ja Oxdogin kanssa
21.04.2020Savonlinnan Liikuntahalliin uusi lattiapinnoite
27.03.2020Top Teamin Naiset 2. divisioonaan
27.03.2020Top Teamin Edustus nousi 2. divisioonaan
16.03.2020Kaupungin liikuntatilat on suljettu huhtikuun loppuun asti
13.03.2020Salibandykerhot peruttu toistaiseksi
13.03.2020Kaupungin liikuntatilat suljettu toistaiseksi 13.03. alkaen.

Siirry arkistoon »