B-pojat tavoittelemaan aluesarjan kärkisijaa

26.08.2018

"Toukokuussa päätettiin, että missään ei luisteta. Ei olla luistettu, eikä luisteta tänäänkään."
     Näillä sanoilla B-poikien valmentaja Marko Hirn lämmitteli joukkuettaan ennen alkukauden kovinta koitosta, ikäluokan SM-esikarsintaturnausta Jyväskylässä. Alkulohkossa vastassa olivat Loviisan Tor ja Happee/Urho, ja seuraavan päivän jatkopeleihin pääsy vaati vähintään yhden voiton.
     Ensimmäisessä pelissä Toria vastaan B-pojat näyttivät heti alussa kaapin paikan, vaikka loviisalaiset tekivät ottelun avausmaalin 13 peliminuutin jälkeen. Kaikki kolme kentällistä esittivät parasta osaamistaan, ja tulostaululla pyöritys alkoi näkyä toisessa erässä, kun Eetu Niskala, Samu Ikonen, Kaapo Niemelä ja Eetu Ahokas onnistuivat toimittamaan pallon vastustajan verkkoon.
     Ottelun päätöserään lähdettiinkin Toppareiden kahden maalin johdossa. Kohtalokkaat keskialueen pallon menetykset kostautuivat kuitenkin takaiskuina,ja peli oli pian tasan. Tämän jälkeen Loviisa taiteili vielä komean voittomaalin, ja loppulukemiksi jäi 5-4 vastustajalle. Poikia tappio harmitti erityisesti siksi, että varmalta vaikuttanut voitto suli pieniin virheisiin.
     Illalla oli kuitenkin mahdollisuus nollata tilanne, kun vastassa oli ennakkoon lohkon ykköseksi rankattu Happeen ja Urhon yhdistelmäjoukkue. Ensimmäinen erä oli todella vauhdikas ja tasainen, ja sen näkyvin hahmo oli läpi päivän loistavasti torjunut Santtu Tuovinen.
     Sama tasaisuus jatkui toisessa erässä, jossa nähtiin ottelun ensimmäiset maalit. Niistä ensimmäisen teki turnauksen isäntäjoukkue ja toisen keltapaitojen Joni Loikkanen. Kaikki näytti mahdolliselta.
     Päivän päätöserä olikin sitten rikkonainen erityisesti siksi, että Toppareille tuomittiin peräti neljä jäähyä. Happee/Urho rankaisi kahdella ylivoimamaalilla ja sai muutenkin lisäpuhtia peliinsä. Päätössummerin soidessa taululla seisoivat armottomat 1-5-tappiolukemat, mikä tarkoitti putoamista sunnuntain jatkopeleistä.
     Päällimmäinen tunne tappioiden jälkeen oli tietysti valtava pettymys. Toisaalta on muistettava, että karsintasysteemin uudistuksen myötä jaossa oli valtakunnallisesti enää 12 paikkaa, joista kilvoitteli peräti 38 joukkuetta. 12 muuta oli päässyt ranking-järjestelmän ansiosta suoraan syyskuiseen SM-karsintaan, jossa jaetaan paikat joko SM-sarjaan tai 1.divariin.
     Eikä aluesarjastakaan haasteita tule piuttumaan, sillä mukana on monia kovia ryhmiä. Tavoiteltavaakin riittää, sillä aluesarjojen parhaat pääsevät haastamaan keväällä valtakunnallisten sarjojen joukkueita.
     Tässä taistossa Top Teamin B-pojat aikovat olla vahvasti mukana.