Lauantaina leijonia, sunnuntaina lampaita

12.03.2018

Salibandy on laji, jossa hyvän ja huonon päivän ero voi olla yllättävän suuri. Tämän kokivat C1-pojat divarin päätösviikonloppuna, jonka aikana päästiin nauttimaan sekä voiton huumasta että tappion karvaasta kalkista.
     Lähtökohdat jo toiseen peräkkäiseen tuplaviikonloppuun olivat haastavat. Kaksi poikaa oli sairaana, joten rosterissa oli vain 11 pelaajaa. Lisäksi haasteet jatkuivat maalivahtirintamalla, kun joukkue oli saanut siirtoaikojen umpeuduttua tiedon, ettei kumpikaan veskareista olisi käytettävissä divarin viimeisissä peleissä. Maalin suulle oli siis löydettävä joku sarjapelien ulkopuolelta.
      Kymmenien ympäri maata suuntautuneiden viestien ja puhelujen jälkeen maaliin uskaltautui Erkka Naukkarinen Parikkalasta. Vain kolmien treenien jälkeen poika oli kovan paikan edessä, kun hän debytoi elämänsä ensimmäisessä sarjapelissä suoraan divaritasolla. Eikä vastuskaan ollut kevyimmästä päästä, sillä OKL:n parketille asteli pudotuspelipaikkaa tavoitellut suurseura Classic.
     Vaihtopenkillä ja katsomossa saatiinkin hieraista silmiä, kun Naukkarinen pelasi ilmiömäisen avauserän napaten kiinni peräti 14 vetoa. Kun kenttäpelaajat saivat samaan aikaan päälle uskomattoman flown, erätauolle poistuttiin häkellyttävässä 5-0 johdossa. Keltapaitojen maaleista vastasivat Eetu Ahokas kahdesti sekä Rasmus Pasanen, Santeri Nyrhinen ja Kaapo Niemelä kerran.
     Classic on tullut divarissa tunnetuksi siitä, että se kykenee nousemaan reilustakin tappioasemasta. Niin kävi nytkin, kun toiseen erään saapui sisuuntunut joukko tamperelaisia ja 40 peliminuutin jälkeen lukemat olivat enää 7-6 Toppareille. Kotijoukkueen kohtaloksi koituivat mm. riparit, joita ei siivottu pois maalin edestä. Vastustajan maaliin pallon toimitti kahdesti Santeri Nyrhinen.
     Erätauolla valmennus kehotti poikia nauttimaan kauden viimeisestä 20-minuuttisesta kotiyleisön edessä. Samalla heiltä toivottiin räiskyvää ja periksiantamatonta esitystä, ja pelaajat täyttivät toiveen upeasti. Vaikka Classic pääsi erässä kaksi kertaa tasoihin, keltapaidat taistelivat jokaisesta pallosta kuin terrierit suojellen samalla Naukkarisen vartioimaa maalia. Äärettömän jännittävien vaiheiden jälkeen Classic kaatui jo toisen kerran tällä kaudella lukemin 12-10. Maaleja erässä itselleen kirjauttivat Kaapo Niemelä kahdesti sekä Rasmus Pasanen, Eetu Niskala ja Tuukka Mononen kerran.
     Kauan ei voittoa ehditty sulatella, kun varhain sunnuntaiaamuna oli lähtö kohti Espoota Indiansin vieraaksi. Matkaan lähti täsmälleen sama ryhmä kuin lauantaina, ja kun Indians oli kaatunut joulukuisessa kotipelissä, tunnelma oli luottavainen.
     Kaukalossa nähtiin kuitenkin ehkäpä kauden heikoin esitys. Kolme ensimmäistä minuuttia oltiin vielä hyvin mukana pelissä, mutta sen jälkeen alkoi lähes katkeamaton maalisade omaan päähän. Viisikkopuolustaminen ontui pahasti ja Naukkarinen joutui liian kovaan pommitukseen kokemukseensa nähden. Lopulta pallo kaivettiin peräti 20 kertaa omasta maalista ja vain viidesti vastustajan päädystä. Näistä kaksi syntyi Eetu Ahokkaan lavasta Kaapo Niemelän, Santeri Nyrhisen ja Tuukka Monosen vastatessa kolmesta muusta.
      Molemmat viikonlopun vastukset etenivät pudotuspeleihin OLS:in, HIFK:in, Pelicansin ja Welhojen seuraksi Top Teamin jäädessä kuuden pisteen päähän tavoitteestaan. Kausi oli täynnä haasteita mm. maalivahtirintamalla ja myös siksi, ettei oletettuja lisäpelaajia saatu muista seuroista. Siihen nähden lopputulos oli vähintäänkin tyydyttävä, sillä 22 divaripelistä joukkue voitti kahdeksan. Classic ja Loiske Esport kaatuivat kahdesti, Indians, NST, SPV ja SBS Wirmo/Masku kerran. Lisäksi sekaan mahtui muutama varsin niukka tappio.
     13 pelaajan vajaan vuoden mittainen kasvutarina yllätti monet epäilijät ja osoitti, että vaatimattomistakin lähtökohdista voi ponnistaa pitkälle, jos vain tahdonvoimaa riittää. Nyt levätään pari viikkoa ja ryhdytään miettimään sen jälkeen tulevaa. Iso kiitos kaikille joukkueen tukijoille, talkoolaisille ja kannustajille. Ilman teitä tämäkin huikea matka olisi jäänyt tekemättä.