C1-pojat sulivat HIFK:lle vasta "pelimiesten kympillä"

11.12.2017

Hyvä alku ja kehno loppu. Näin voisi kuvailla C1-poikien sunnuntaista ottelua sarjakärki HIFK:iä vastaan. Isokokoiset helsinkiläiset olivat toki pelin ennakkosuosikkeja voitettuaan joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa maalein 10-2. Toisaalta heillä oli alla kaksi jatkoaikatappiota samoille joukkueille, jotka Top Team oli juuri voittanut yhdellä maalilla.
     Avauserä tarjosikin katsojille vauhdikasta ja tasaista vääntöä. HIFK:llä pallo vielä karkaili vieraalla alustalla ja keltapaidat hyödynsivät haparoinnin luomalla runsaasti paikkoja vastustajan päätyyn. Molempien puolustus ja maalivahdit hoitivat kuitenkin tonttinsa puhtain paperein ja erätauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa.
     Toiseen erään asteli hieman unisempi Top Team, ja HIFK rokotti kotijoukkuetta kolmella maalilla kuuden minuutin sisään. Näistä viimeinen syntyi alivoimalla. Ajassa 30:45 Eetu Ahokas palautti kuitenkin toivon paremmasta kaventamalla pelin lukemiin 1-3. Mutta pian soi taas omissa ja kolmas erä aloitettiin 1-4-takaa-ajoasemassa.
     Päätöserän alku oli tasaväkisempää ja 8 peliminuutin kohdalla Ahokas nosti kotijoukkueen jo kahden maalin päähän 2-4-osumallaan. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun vain puoli minuuttia myöhemmin HIFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus, joka upposi muuten mainiosti torjuneen Arttu Heikkisen selän taakse. Siitä käynnistyi Top Teamin alamäki, ja ns. pelimiesten kympin alkaessa HIFK pommitti viisi maalia viidessä minuutissa.
     Tästä ei toivuttu enää taistelemaan ja loppulukemiksi jäivät samat 2-10 kuin syyskuussa. Kenttätapahtumien valossa kohtaaminen oli kuitenkin paljon tasaisempi, mutta nyt sitä salibandyssa niin tarpeellista onneakaan ei ollut matkassa.
     Syyskauden viimeisessä ottelussa Top Team kohtaa Pelicansin Lahdessa lauantaina 16.12.