C1-pojille kaksi pistettä tuplaviikonlopusta

27.11.2017

C1-poikien valmistautuminen kauden ensimmäiseen vierastuplaviikonloppuun sujui kaikkea muuta kuin leppoisasti. Flunssa ja erilaiset tapaturmat kiusasivat joukkuetta valmistavien treenien aikaan. Ykköskentän hyökkääjistä Santeri Nyrhinen oli selkävaivan takia kokonaan sivussa ja sairasloma jatkuu ainakin toistaiseksi.
     Huolestuttavin uutinen saatiin vain pari päivää ennen lähtöä, kun maalivahti Lassi Lyytikäistä jo pitempään vaivannut olkapääongelma ärtyi niin pahaksi, ettei Mäntyharjun miehestä ollut reissuun lähtijäksi. Onneksi apuun pääsi PoNoVo:n rinnakkaisedustaja Arttu Heikkinen, eikä vähäisistä kenttäpelaajista kukaan joutunut uhrautumaan maalin suulle.
      Lauantaiaamuna kohti Turun kupeessa sijaitsevaa Mynämäkeä lähti lopulta Artun lisäksi 12 kenttäpelaajaa. Seitsemän tunnin matkustamisen päätteeksi saavuttiin HaNi-hallille, jossa oli vastassa yhdistelmäjoukkue SBS Wirmo/SBS Masku. Pari divaripeliä varsin suurinumeroisesti voittanut joukkue lähti otteluun raikkaalla jalalla ja tasaväkisistä kenttätapahtumista huolimatta tilanne oli avauserän jälkeen 3-1 kotijoukkueelle.
     Toinenkin erä edettiin numeroiden valossa kotijoukkueen komennossa. Yksi takaiskumaaleista upposi harmittavan helposti hyvin pelatun alivoiman jälkeen. Yhden aikana oli vaihto pahasti kesken. Tolpatkin kolisivat molemmissa päissä ja niiden väliin pallo saatiin kolmesti per joukkue.
     Kolmas erä alkoi siis jännittävässä 4-6-tilanteessa ja pian Top Team kiri jo maalin päähän. Seuraavat kaksi maalia upposivat kuitenkin Heikkisen selän taakse ja tästä ei enää toivuttu lopun vimmatusta yrittämisestä huolimatta. 6-8-kavennus tehtiin ilman maalivahtia, ja seitsemäskin maali näytti monien mielestä käyneen tolppien sisäpuolella, mutta tuomari oli asiasta eri mieltä. Viimeisellä minuutilla Wirmo/Masku rankaisi vielä laukomalla pallon tyhjään maaliin ja sarjapisteet jäivät 9-6-lukemin Mynämäelle.
     Turussa vietetyn yön jälkeen bussin keula suunnattiin kohti Tampereen Spiral-hallia, jossa vastaan asettui sarjassa viidentenä majaileva Classic. Kerrankin Top Team teki ottelun ensimmäisen maalin ja hallitsi peliä muutenkin selvästi. Kun pelikellossa oli reilu 14 minuuttia kasassa, tilanne oli 2-1 keltapaidoille. Silloin käynnistyivät tämän joukkueen kaikkien aikojen maalikarkelot. Yhden, 1,5 minuutin vaihdon aikana ykköskenttä iski peräti viisi maalia! Esimerkiksi hurjaan flow-tilaan yltänyt Eetu Ahokas teki yhteen vaihtoon käsittämättömät tehot 2+3. Erätauolle siirryttäessä tilanne oli häkellyttävästi 7-1 Top Teamille ja peli näytti ratkenneen.
     Toiseen erään saapui kuitenkin sisuuntunut Classic ja kenttätapahtumat tasoittuivat huomattavasti. Tamperelaiset pääsivät yllättämään erityisesti keskialueella, jota Top Team ei onnistunut puolustamaan riittävän terävästi. Erän päättyessä lukemat olivatkin enää 4-8 Top Teamille.
     Kolmannen erän alku oli taas Top Teamin hallintaa, mutta Classic teki ottelusta todellisen trillerin kirimällä maali maalilta lähemmäs. Viimeiset kaksi minuuttia olivat varsinaista piinaa Classicin myllyttäessä kuudella viittä vastaan. Vaihtopenkillä tarvittiin nitroja erityisesti silloin, kun sinipaidat saivat lähivaparin aivan maalin edestä ajassa 59:45. Siitäkin hurjasti taistelleet keltapaidat selvisivät ja kerrankin kello oli Top Teamin puolella. 9-8-voitto päätti kolmen pelin tappioputken ja riemu oli sen mukaista.
     Viikonlopun peleistä erityismaininnan ansaitsee Ahokkaan lisäksi maalivahti Heikkinen, joka pelasi ensimmäisen kerran elämässään valtakunnallista sarjaa ja täytti tehtävänsä kiitettävästi. Muita mainitsemisen arvoisia olivat kapteeni Eetu Niskala, jonka tekeminen kaukalossa alkaa muistuttaa akillesjännevammaa edeltäviä aikoja. Sunnuntaina tuloksena mm. hattutemppu. Muista puolustajista Juho Kaasalainen ja Elmeri Hietanen pelasivat koko viikonlopun huikealla tasolla. Kaiken kaikkiaan koko joukkueella oli nyt valmennuksen toivomuksen mukaan "valot päällä",
     Seuraavan kerran lamppu sytytetään Savonlinnan OKL-hallilla sunnuntaina 3.12., kun vieraaksi saapuu sarjakakkonen Indians Espoosta.