C1-pojat jättivät pisteet Welhoille

13.11.2017

Kun divaripeliin lähdetään 12 kenttäpelaajan rosterilla ja näistäkin pari putoaa selkä- ja jalkavaivojen takia pois, niin vaikeaa on viedä sarjapisteitä Welhojen tasoiselta joukkueelta. Eikä tehtävää ainakaan helpota se, jos ottelussa otetaan 28 jäähyminuuttia. Tämän saivat kokea C1-pojat isänpäiväsunnuntaina, kun Kuopion pelimatkalta tuomisina oli niukka 8-10-tappio.
     Alku vaikutti vielä ihan lupaavalta, vaikka vastustaja aloittikin maalinteon ajassa 3:29, Toppareiden hurjaan vireeseen yltynyt Tuukka Mononen nimittäin tasoitti pelin jo pari minuuttia myöhemmin. Seuraavat kaksi maalia teki Welhot, kunnes oli jälleen Monosen vuoro osua. Erätauolle siirryttiin 2-3-tilanteessa.
     Toinen erä alkoi keltapaitojen kannalta vaisusti, sillä Welhot pääsi karkaamaan jo 5-2-johtoon. Mutta jälleen lauloi eräs tietty sininen lapa, tällä kertaa jo hattutempun arvoisesti. Seuraavaksi saman tempun toteutti Kaapo Niemelä osumalla kolmesti peräkkäin. Maaleista kaksi syntyi toisessa erässä ja kolmas heti päätöserän alussa komean ylivoimakuvion päätteeksi.
     Welhotkin oli kaunistellut maalitiliään kahdella täysosumalla ja tilanne oli kutkuttavasti 7-6 kotijoukkueelle. Sitten alkoi Top Teamin alamäki, kun yhdelle pelaajista tuomittiin erikoinen 2+2+10-minuutin rangaistus. Neljän minuutin alivoima saatiin kyllä tapettua ilman takaiskuja, mutta hyvin alkanut kiri tyssäsi ja pitkä alivoima kulutti muutenkin pientä rosteria. Seuraavat kolme maalia iskikin Welhot. Viimeisten minuuttien aikana Topparit kirivät vielä kahden maalin päähän Eetu Niskalan ja Tuukka Monosen osumilla. Mutta tämäkin flow hyytyi viimeisellä mimuutilla tuomittuun 2+10 minuutin rangaistukseen. Lopputulos 10-8 Welhoille.
     Vaikka jossiteltavaa jäi sekä loukkaantumisten että tuomaripelin suhteen, tosiasia on, ettei joukkue esittänyt lähellekään parasta osaamistaan, joten siinä mielessä tappio oli ansaittu.
     Seuraavan kerran pisteitä metsästetään OKL-hallilla su 19.11. klo 17:30, kun vastaan asettuu Josba Joensuusta.