C1-poikien loppukiri ei riittänyt voittoon asti Lappeenrannassa

16.10.2017

C1-poikien valtakunnallinen 1.divisioona jatkui sunnuntaina Lappeenrannan Joutsenohallilla NST:tä vastaan. Mukana oli nyt myös joukkueen kapteeni Eetu Niskala sekä lisävahvistusta PoNoVo:n suunnalta. Peli-ilme olikin taas asteen verran terävämpi kuin divarin kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Silti ottelun alku oli Toppareille tyypilliseen tapaan hieman hermostunutta ja kostautui takaiskumaalin muodossa jo ajassa 1:44. Seuraavan kerran omissa soi seitsemän minuuttia myöhemmin. Erän loppuvaiheilla Santeri Nyrhinen kavensi kuitenkin lukemiksi 1-2.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti. Top Teamin maaleista vastasivat Veeti Muhonen sekä Eetu Ahokas. NST:lle keltapaitojen vauhti nostatti sen verran sykettä, että isäntäjoukkue joutui turvautumaan aikalisään.

Kolmas erä alkoi NST:n 4-3-johtolukemissa. 45 peliminuutin kohdalle sattui Topin musta hetki, jonka aikana ero kasvoi jo kolmeen maaliin. Eikä tilannetta helpottanut se, että pian jäähypenkkiä kulutti peräti kaksi keltapaitaa. NST ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä siirtyen jo 7-3-johtoon. Tästä alkoi Top Teamin kiri. Ensin kapteeni Niskala teki näyttävän alivoimamaalin, minkä jälkeen Samu Ikonen taiteili lukemiksi 7-5. Vajaan minuutin päästä pallo kaivettiin taas Top Teamin maalista, mutta tästäkään ei lannistuttu, sillä pian Eetu Ahokas viimeisteli hattutemppunsa kellon näyttäessä lukemia 55:58 ja 56:21. Tilanne 8-7 lappeenrantalaisille.

Pelin lopussa tasoitusta yritettiin vimmatusti myös ilman maalivahtia, ja viimeisillä sekunneilla se olikin vain muutaman sentin päässä. Mutta niin vain jäivät nämäkin sarjapisteet vastustajalle, vaikka Top Team hallitsi ottelua myös laukausten valossa.

Seuraavan kerran avauspisteitä saalistetaan sunnuntaina 22.10., kun espoolainen Loiske Esport saapuu Toppareiden vieraaksi OKL-hallille. Ottelu alkaa klo 16:30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!