C1-poikien divaritaipaleella jo valonpilkahduksia

01.10.2017

"Meidän aurinko nousee vielä." Näin vakuutti valmentaja Mika Hietanen pienelle mutta sisukkaalle pelaajajoukolleen sunnuntaina OLS-pelin erätauolla.
     Eikä tuota ennustusta ollut vaikea uskoa, kun näki, millaiseen tasonnostoon joukkue oli pystynyt jo yhden päivän aikana. Lauantaina ylijännittämiseen sortuneet C1-pojat hävisivät vaisulla esityksellä Lahden Pelicansille. Sunnuntaina vastassa oli viime kevään SM-playoff-joukkue OLS, ja vaikka pisteet matkasivatkin Ouluun, keltapaidat löysivät jälleen sitä samaa taistelutahtoa ja peli-iloa, jota nähtiin elokuisissa SM-karsinnoissa.
     Lähtökohdat viikonlopun kotipeleihin olivat haastavat, sillä joukkueen kapteeni Eetu Niskala joutui jättämään ottelut jalkavaivan vuoksi kokonaan väliin ja kuumetautikin verotti porukkaa. Lauantaina kokoonpanossa oli 11 ja sunnuntaina 12 pelaajaa.
     Lauantain peli Lahden Pelicansia vastaan tiedettiin jo etukäteen tunteita kuumentavaksi, sillä keväällä Top Team kaatoi silloisen PHSB:n aluejatkosarjojen finaalissa niukasti yhdellä maalilla. Myös elokuinen treenipeli päättyi keltapaitojen voittoon. Toisaalta Pelicans oli vahvistunut seuran B-poikien jäätyä aluesarjaan ja vastassa oli fyysisesti aiempaa kovempi joukkue. Kun Top Team vielä sortui kotiyleisön edessä käsittämättömään jännittämiseen eivätkä yksinkertaisimmatkaan asiat onnistuneet, Pelicans karkasi avauserässä jo neljän maalin johtoon.
     Toisessa erässä otteet paranivat hiukan, mutta maaleja teki edelleen vain Pelicans. Kolmas erä alkoi 0-6-tappiotilanteessa, ja vähitellen pallo alkoi löytää tiensä myös Pelicansin verkkoon. Kaksi viimeistä osumaa syntyivät ylivoimalla, ja erävoitto Top Teamille luvuin 4-3. Koko ottelu kuitenkin Pelicansille 9-4 ja pettymys oli Toppareiden leirissä ymmärrettävästi suuri.
     Sunnuntaina OKL-hallille saapunut OLS oli kaatanut edellisenä päivänä Josban pelottavan selvästi maalein 13-1. Isokokoisista ja pallovarmoista pelaajista koostuva ryhmä on divarin ehdotonta aatelia ja kuuluisi monen mielestä SM-sarjaan. Pieni Top Teamin rosteri haastoi oululaiset kuitenkin rohkeasti ja nyt kaukalossa nähtiin pilkahdus samanlaista ryminää ja riemua kuin loppukesän ja alkusyksyn peleissä.
     Vaikka OLS vei ottelun selvänumeroisesti hyödyntäen myös kolme ylivoimaansa sataprosenttisesti, lopputulos 6-15 lämmitti paljon enemmän kuin lauantainen viiden maalin tappio. Joukkue alkoi selvästi päästä valmentajan sanoin "divarirytmiin kiinni" ja sehän tässä alkutaipaleella on tarkoituskin. 22 ottelun sarjassa on aikaa kypsyä, ja mielummin pienin harkituin askelin kuin uhkarohkein harppauksin.
     Nyt edessä on kahden viikon pelitauko ja seuraavan kerran pallo asetellaan aloituspisteelle Lappeenrannassa 15.10.
     Kotipeleissä tehopisteitä keräsivät:
     Eetu Ahokas 2+3, Kaapo Niemelä 3+1, Samu Ikonen 1+2, Olli Nyyssönen 1+2, Tuukka Mononen 2+0, Santeri Nyrhinen 1+0, Veeti Muhonen 0+1, Lauri Utukka 0+1
     - MH
10.12.2018Pelimiehiä, tiernapoikia - ja yksi sankaripukki
06.12.2018Vieraisiin OKL-hallille
02.12.2018B-pojilla tuloksekas viikonloppu Lahdessa
01.12.2018Kausi lähestyy puoltaväliä
26.11.2018Edustuksella värikäs Vierumäen keikka
22.11.2018Toppi matkaa Heinolaan
12.11.2018Edustuksen täysi pistepotti pienestä kiinni
10.11.2018B-poikien ylemmän jatkosarjan ensimmäinen turnaus Mikkelissä
10.11.2018Isänpäiväksi Lappeenrantaan
01.11.2018Mäkeä laskien huipulle?

Siirry arkistoon »