C1-pojat sukelsivat syvälle divariavauksessaan

24.09.2017

C1-pojat avasivat divarikautensa lauantaina tappiolla helsinkiläistä HIFK:iä vastaan. Häviötä voisi selitellä monin tavoin, kuten pitkällä bussimatkalla, jännityksellä, kokemattomuudella ja sillä, että vastassa oli viime kauden SM-playoffeihin asti yltänyt joukkue. Toki kaikki nuo olivat osasyitä pohjanoteeraukseen, mutta tärkein syy oli kuitenkin se, etteivät keltapaidat yltäneet lähellekään valtakunnallisissa karsinnoissa nähtyä tasoaan varsinkaan ottelun ensimmäisen puoliskon aikana.

Divariavauksen ensimmäisen maalin teki HIFK jo 56 pelatun sekunnin jälkeen. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa kymmenen minuuttia, ja sekin helähti Top Teamin verkkoon. Ilman maalivahti Lassi Lyytikäistä lukemat olisivat voineet olla vielä rumemmat, kuin mitä ne erätauon alkaessa lopulta olivat, eli 0-4.

Toisessa erässä HIFK hallitsi peliä edelleen ja rankaisi vieraita kahdella lisämaalilla. Tässä vaiheessa valmentaja Mika Hietanen herätteli joukkuetta aikalisällä, minkä jälkeen kaksi seuraavaa maalia syntyivätkin Top Teamin Eetu Ahokkaan toimesta HIFK:in verkkoon. Näistä ensimmäinen upposi toisessa erässä ja jälkimmäinen kolmannessa ajassa 45:45. Samalla Top Teamille tuomittiin erikoinen 5 minuutin rangaistus, jonka aikana HIFK kasvatti maalitiliään vielä kahdella lisäosumalla. Tästä Top Team ei enää toipunut, ja päätössummerin soidessa tulostaululla seisoivat täysin oikeutetut voittolukemat 10-2 HIFK:lle.

Kotimatkalle lähti hiljainen ryhmä. Mäntsälän ruokatauon jälkeen valmentaja kutsui kaikki pelaajat ja toimihenkilöt pihalle, jossa tappiopelin pallo haudattiin asianmukaisin menoin tien pientareelle. Samalla sovittiin, että tämä tappio unohdetaan ja suunnataan katseet tulevan viikonlopun kotipeleihin, joissa kohdataan Pelicans Lahdesta ja OLS Oulusta. OKL:llä pelattavat ottelut alkavat lauantaina klo 17:30 ja sunnuntaina klo 16.