Nollakakkoset hienoilla esityksillä valtakunnalliseen 1. divisioonaan

27.08.2017

Olipa kerran 13 innokasta salibandyn pelaajaa. Torstaina 24.8. he kuuntelivat keskittyneesti, kun valmentaja Mika Hietanen kertoi heille eräiden kenkien tarinan. Nuo kuluneet neljäkolmoset olivat olleet hänen jaloissaan, kun Top Teamin nollaykköset voittivat aikoinaan kolme Itä-Suomen aluemestaruutta. Muutaman muunkin pokaalin ne olivat käyneet pokkaamassa.

Nyt nuo pari vuotta hyllyllä lojuneet onnenkengät olivat lähdössä mukaan Tampereelle, jossa ratkottaisiin viimeiset paikat 02-syntyneiden valtakunnallisiin sarjoihin. Takana tällä pienellä keltapaitojen ryhmällä oli vain kolme kuukautta yhteistä treenaamista ja muutamia harjoituspelejä. Joukkueen 14. lenkki eli maalivahti asui toisella paikkakunnalla. Siitä huolimatta tahtotila oli valtava sekä pelaajilla että valmentajalla. Jokainen uskoi siihen, että yhteinen unelma voisi toteutua, jos sen eteen vain tekisi tarpeeksi töitä.

Edellisenä viikonloppuna Sipoossa tästä tahtotilasta oli saatu esimakua, kun joukkue haastoi voimakkaasti sekä hallitsevan Suomen mestarin EräViikingit että erityisesti toisen SM-sarjaa pelaannen joukkueen ÅIF:n. SB Vantaan se kaatoi niin näyttävästi, että palkintona oli paikka valtakunnallisten karsintojen toiselle kierrokselle. Siellä vastaan asettuivat viime kauden SM-playoff-joukkue Koovee sekä LaSB Hml.

Lauantain avausvastus oli Koovee ja ottelusta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä. Ensimmäinen erä päättyi tasalukemissa 1-1 ja toisen erän jälkeen Top Team johti peliä maalein 2-1. Vielä kolmaskin erä oli tasaista taistelua, mutta lopussa kokeneempi Koovee kiri kahden maalin karkumatkalle ja peli päättyi lukemiin 5-3 tamperelaisille.

Toisessa pelissä LaSB:ia vastaan ensimmäinen erä oli Top Teamiltä vielä varsin unelias. Erätauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa, mutta toisessa erässä joukkueiden tasoero alkoi näkyä myös tulostaululla. Ykköskenttä takoi erään neljä maalia ja LaSB:in selkäranka alkoi katketa. Kolmas erä olikin sitten keltapaitojen näytöstä ja maalien makuun pääsivät kaikki kolme hyökkäysketjua. Erä päättyi 7-0 Top Teamille ja 12-1-voitto takasi lohkon kakkossijan ja paikan valtakunnalliseen 1. divisioonaan. Kaukana ei ollut SM-paikkakaan, mutta varmasti divari on joukkueelle se sopivampi ja mielekkäämpi sarja.

Pelin jälkeen pelaajat juhlivat divaripaikkaa upouuden AutoCenter Areenan saunassa. Kotimatkalle lähti väsynyt, mutta tyytyväinen joukkue isolla J:llä. Nyt ohjelmassa on muutama päivä lepoa, ja sitten alkaa treenaaminen 23.9. alkavaa sarjaa varten. Pelimatkoille kertyy mittaa, sillä divariin selvisivät OLS Oulusta, SBS Wirmo/SBS Masku Turun seudulta sekä SPV Seinäjoelta. Lisäksi sinne ylsivät Classic Tampereelta, Indians ja Loiske Esport Espoosta sekä HIFK Helsingistä. Lähimpiä joukkueita ovat Welhot Kuopiosta, Josba Joensuusta, NST Lappeenrannasta sekä Pelicans Lahdesta.

Top Teamin nollakakkoset kiittävät kaikkia joukkuetta tukeneita yrityksiä sekä pelaajien perheitä ja muita läheisiä, jotka ovat kannustaneet ja eläneet mukana näiden kuluneiden kuukausien ajan. Tukea ja kannustusta tarvitaan edelleen, sillä nyt se varsinainen urakka vasta alkaa.

Tälle onnenkenkien tarinalle halutaan vielä yksi jatko-osa.

Tampereella pisteille ylsivät:

Eetu Ahokas 5+2, Santeri Nyrhinen 1+6, Kaapo Niemelä 4+2, Elmeri Hietanen 1+1, Eetu Niskala 1+1, Olli Nyyssönen 1+1, Samu Ikonen 1+0, Tuukka Mononen 1+0, Juho Kaasalainen 0+1, Lauri Utukka 0+1

 

-MH

 

 

 

10.12.2018Pelimiehiä, tiernapoikia - ja yksi sankaripukki
06.12.2018Vieraisiin OKL-hallille
02.12.2018B-pojilla tuloksekas viikonloppu Lahdessa
01.12.2018Kausi lähestyy puoltaväliä
26.11.2018Edustuksella värikäs Vierumäen keikka
22.11.2018Toppi matkaa Heinolaan
12.11.2018Edustuksen täysi pistepotti pienestä kiinni
10.11.2018B-poikien ylemmän jatkosarjan ensimmäinen turnaus Mikkelissä
10.11.2018Isänpäiväksi Lappeenrantaan
01.11.2018Mäkeä laskien huipulle?

Siirry arkistoon »