C1-pojat SM-karsintojen toiseen vaiheeseen

20.08.2017

Kun lähtee haastamaan Etelä-Suomen suurten seurojen SM-sarjaa pelanneita joukkueita, ei ole muuta kuin voitettavaa. Jos ei tuloksellisesti, niin ainakin maineen kannalta.  Eikä Top Teamin nollakakkosten todellakaan tarvinnut hävetä viikonloppuna Sipoon SM-karsinnoissa. Kehuja sateli sekä yleisöltä että vastustajien toimihenkilöiltä, kun keltapaidat taistelivat lauantaina tasapäisesti hallitsevia Suomen mestareita EräViikinkejä sekä varsinkin Sipoon ylpeyttä ÅIF:ää vastaan. Voitto irtosi vasta sunnuntain SB Vantaa -pelistä, mikä siivitti 02-porukan karsintojen toiselle kierrokselle.

Joukkue matkusti pääkaupunkiseudulle jo perjantaina, ja hyvin nukutun yön jälkeen kohdattiin turnauksen avauspelissä EräViikingit. Mestareiden hämmästykseksi ottelun ensimmäiset 25 minuuttia olivat tasaväkistä puurtamista kaukalon molempiin päihin. Avausmaalin teki Top Team 52 sekuntia avausvihellyksestä. Erätauolle siirryttiin ErVi:n 3-2-johtoasemassa.

Toisen erän ensimmäiset 10 minuuttia kuluivat samaan tyyliin, eli peli aaltoili päästä päähän ja tilanteita syntyi molempien maalille. Tässä vaiheessa ErVi johti peliä vain 4-3 ja kaikki näytti mahdolliselta. Sen jälkeen hienoinen tasoero alkoi kuitenkin näkyä ja maaliero kasvaa. Erätauolla lukemat olivat 6-3 ErVi:lle ja kolmannessa erässä pallo kaivettiin vielä viidesti Top Teamin maalista ja vain kerran toisesta päästä. Lopputulos 11-4 EräViikingeille, mutta seitsemän maalin ero oli kuitenkin paljon pienempi kuin ennakkoon olisi voinut kuvitella.

Lauantain iltapelissä vastassa oli ÅIF, joka oli viime kaudella oman SM-sarjalohkonsa viides. Ensimmäinen erä oli vielä puolin ja toisin melko tunnustelevaa peliä ja ainoan maalin teki ÅIF 12 peliminuutin jälkeen. Aineksia isompaankin johtoon oli olemassa, mutta maalivahti Lassi Lyytikäinen piti Top Teamiä pystyssä kymmenellä torjunnallaan.

Toinen erä alkoi hyvin, kun keltapaidat tasoittivat ottelun ajassa 15:43. Kuutisen minuuttia myöhemmin käynnistyi Top Teamin musta hetki, jonka aikana ÅIF takoi kolme maalia reilun minuutin sisällä. Valmentaja Mika Hietanen reagoi tilanteeseen aikalisällä, joka tuotti tulosta turnauksen pistepörssin voittaneen Eetu Ahokkaan hattutempun muodossa aikavälillä 25:35-27:39.

Kolmas erä alkoi siis 4-4- tasatilanteessa ja seuraavan maalin teki taas Top Team. Pian ÅIF tasoitti, mutta Topparit kuittasivat tasoituksen 6-5-johtomaalilla. Nyt valmentajakin näki juuri sellaista taistelua, jota oli joukkueelta odottanut ja voitto näytti olevan varsin lähellä. Valitettavasti rahkeet eivät aivan riittäneet ja ÅIF onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Ottelu päättyi siis 6-8-tappioon, mutta tippaakaan ei tarvinnut Top Teamin hävetä suoritustaan.

Toisen hotelliyön jälkeen kohdattiin viikonlopun päävastustaja, Etelä-Suomen ylempää jatkosarjaa pelannut SB Vantaa. Ensimmäisistä sekunneista asti oli selvää, että tätä peliä veisi Top Team. Toki Vantaa pyristeli vastaan ihan mallikkaasti, mutta pallon hallinnassa ja vauhdissa he eivät Top Teamille pärjänneet. Avauserän jälkeen lukemat olivat 3-0 ja toisen erän jälkeen 5-0, vaikka se oli pelillisesti viikonlopun heikoin.

Kolmannessa erässä Vantaa sai upotettua pelin toisen rankkarinsa Lyytikäisen selän taakse. Maali jäi kuitenkin vantaalaisten ainoaksi. Top Teamiltä osumia syntyi vielä neljä ja lopputulos 9-1 vei joukkueen karsintojen toiselle kierrokselle 17 muun joukkueen kanssa. Näistä kolme etenee vielä SM-sarjaan sinne jo päässeiden yhdeksän joukkueen lisäksi. Divaripaikkoja on jaossa 12, ja kolme joukkuetta putoaa aluesarjaan. Karsintojen paikkakunnat ja lohkojaot julkaistaan alkuviikosta.