Nollakakkosilla tiukat väännöt Joensuussa

06.08.2017

Nollakakkoset eli C1-pojat jatkoivat harjoituspelejä lauantaina Joensuussa Josban järjestämässä JFT-kutsuturnauksessa. Top Teamin lisäksi turnaukseen osallistuivat isäntäseuran SM-karsintoihin valmistautuvat C1-pojat sekä 00-01-syntyneet LeBa-96:n B-pojat.

Sekä Top Team että Josba pelasivat turnauksen vajaalla miehityksellä, sillä Salibandyliiton maajoukkuetieleirit pyörivät samaan aikaan Eerikkilässä. Top Teamiltä leirillä olivat Eetu Ahokas, Eetu Niskala sekä Santeri Nyrhinen. Maaliin saatiin MäVi:stä Top Teamiin kesäkuussa siirretty Lassi Lyytikäinen, joka hoiti urakkansa jälleen kerran vähintäänkin kiitettävästi.

Päivän aluksi kohdattiin Josba, jota nollakakkoset eivät olleet onnistuneet voittamaan koskaan aiemmin. Nytkin avausmaalin tekivät joensuulaiset, mutta pian keltapaidat iskivät pelin tasoihin ja yhden maalin johtoon. Erätauolle siirryttiin 2-1-tilanteessa, vaikka pelillisesti Top Team ei esittänyt läheskään parasta osaamistaan.

Toinen erä oli jopa vielä haparoivampaa tekemistä ja kolmanteen siirryttiin Josban 4-3-johtolukemissa. Sitten Josba siirtyi jo 5-3-johtoon ja ottelu vaikutti ratkenneen, mutta toisin kävi. Top Teamin kymmenikkö hiipi ensin tasoihin eikä lannistunut myöskään Josban seuraavasta johtomaalista. Pian tilanne oli taas tasan ja lopussa yllätettiin isäntäjoukkue  7-6-voittomaalilla.

Tunnin huilitauon jälkeen vastassa olivat LeBa:n B-pojat, joille ottelu oli päivän ensimmäinen. Alussa Top Team pysyi hyvin hieman vanhempien poikien vauhdissa, mutta pelin edetessä väsymys alkoi painaa ja pojat sortuivat muutamaan alkeelliseen virheeseen lahjoittaen helppoja maaleja kontiolahtelaisille. Toisen erän johtolukemat 4-2 kääntyivätkin lopussa 4-5-tappioksi.

Valmentaja Mika Hietaselle päivän peleistä kertyi paljon arvokasta tietoa jatkoa ajatellen. Alkavalla viikolla pelataan vielä muutama harjoituspeli, ja viimeisellä viikolla ennen Sipoon SM-karsintoja keskitytään hiomaan yksityiskohtia kuntoon.