Imatran turnaus pelit 5&6

06.11.2016

14 miestä kokoonpanossa! Koskaan ikinä ever ei Starsin laajasta rosterista ole saatu kaivettua yhtä montaa päällisin puolin henkisesti ja fyysisesti terveeltä vaikuttavaa peluria pöytäkirjaan.

Kun vielä ensimmäisessä, LA Lightningia vastaan pelatussa ottelussa, Sami löysi 23 sekunnin pelin jälkeen Hannun takatolpalta, Starsin alku näytti varsin vahvalta. Pari minuuttia myöhemmin LA kuitenkin kuittasi laukomalla kaaripallon suoraan ilmasta rystyllä rysään.

Reilun kuuden minuutin kohtalaisen tasaisen pelailun jälkeen Stars-maalille tuli tukala tilanne,  kun Esa sai torjuttua vedon puolittain, mutta pallo jäi pomppimaan maaliviivan tuntumaan. Tapsa rynnisti apuun ja siivosi pallon kauemmas, mutta tilanteessa oivasti sjoittunut tuomari näki saman kuin Starsin penkki: Tapsan varpaankynnet olivat alueella 5, joten kädet ristiin pään päälle ja Tapsa jäähylle. Kiitos Esan hyvän peiton, Tapsa sai istua jäähyään, sillä LA:n laukoja ei löytänyt rankkarissa pallonmentävää aukoa ja pisti pallon tolppaan.

Melko tasaisesti rullailleen ensimmäisen erän viimeisellä kolmanneksella Starsin avaukset sentterin kautta keskeltä alkoivat pomppia. Pienellä ja äärimmäisen lyhyellä kentällä tällaiset virheet oli helppo rankaista ja LA lähtikin erätauolle ansaitusta 5-1-johdosta.

Toisessa erässä Stars jatkoi toimivaksi todettua linjaa ja lahjoitti vastustajalle kolme maalia keskustan pallonmenetyksillä. Iloa joukkueelle tuotti Antin äkäinen kaukoveto Wernerin tarjoilusta sekä Samin lähivaparin maalin edestä sisään punnertanut Aki. Näin viimeiseen erään lähdettiin Starsin kannalta melko ankeista lukemista 8-3.

Kolmanteen erään tähdistö sai pelata puolisen minuuttia edellisestä erästä jäänyttä ylivoimaa, mutta tätä ei saatu hyödynnettyä. LA ei myöskään saanut käännettyä heti perään koittanutta ylivoimaansa. Jäähyn perään Hepu vapautti istumassa olleen Akin, tilanteeksi 8-4. Vajaa minuutti tästä ja Jape yritti kaivaa verta vastustajan nenästä. LA ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä vaan alkoi sammutella Starsin valoja. Weppu toki kuittasi tämän kanttaamalla komeasti 16 sekuntia myöhemmin keskeen ja laukomalla tarkasti telkän pönttöön.

Teemulle tullut jäähy ja vastustajan ylivoimamaali sekä Makon rauhallinen pallon siirtely oman maalin edessä antoivat LA:lle vielä pari eteen. Icitaistelija Henkka sai vielä lopussa roimia maalin edestä neljännellä yrityksellä pallon reppuun. Kun lopun ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä, loppulukemiksi jäivät 11-6.

Stars - Troopers

Tähän otteluun lähdettiin huikeasta pelaajamäärästä johtuen paremmalla jalalla kuin jälkimmäisiin otteluihin on ikinä lähdetty. Valitettavasti se ei realisoitunut tulostaustalle. Wepulta vietiin pallo sääntöjen vastaisesti jalkojen välistä, mutta tämä jäi tuomarilta huomaamatta. Weppu protestoi tilannetta äänekkäästi ja kaikki Starsin pelaajat jähmettyivät odottamaan vihellystä. Starsin odotellessa Troopers pelasi pallon kulmasta keskeen ja Esalla oli mahdoton tehtävä torjua läheltä tullutta laukausta.

Starsin onneksi seuraavassa vaihdossa ke tälle hypännyt tutkapari löysi toisensa ja reilun minuutin pelin jälkeen Jupe pääsi napauttamaan pelin tasoihin Japen syötöstä. Troopers oli maalinjälkeisessä vaihdossa terävämpi ja 9 sekunnin päästä Esa joutui jälleen kaivamaan palloa selkänsä takaa tarkan takayläkulmaan painuneen laukauksen jäljiltä. Vauhdikkaan alun täydensi kolmen minuutin kohdalla uudelleen iskenyt tutkapari. Tällä kertaa Jupe passasi ja Jape puttasi tyhjiin.

Erän puoliväliin iski ajatuskatkos ja Troopers pääsi iskemään kaksi häkkiä puolessa minuutissa. Kesken Troopersin parhaan pyörityksen Hannu karkasi läpiajoon Samin mainiosta syötöstä. Vastustaja joutui rikkomaan ja rankkari oli selviö. Selkeästi suunnitellulta vaikuttanut rankkari, jossa Hannu vei pallon kämmenelle ja nosti yli maalivahdin. Huhupuheet kertovat, että vielä keskipisteeltä lähtiessä Hannu selaili mielestään löytyvää kikkakirjaa.

Erän loppupuolella Troopers osui vielä kerran ja Stars selvitti yhden alivoiman. Erätauolle maalirikkaan erän jälkeen lukemista 3-5.

Toinen erä alkoi Starsin kannalta ikävästi. Vastustaja teki kulmassa Teemulle harhautuksista varmimman eli löi mailan käsistä. Vanhana jalkapalloilijana Teemu ei hämmentynyt tilanteesta vaan jatkoi pelaajista jaloilla. Maila ei ollut kuitenkaan kädessä, joten Stars alivoimalla ja hetken päästä tilanne olikin 3-6.

Ensimmäisen kaksikymppisen täytyttyä Joni osoitti upeaa pelikäsitystään heittämällä Makolle lätyn, josta tällä ei ome tapana erehtyä. Tilanne 4-6. Mutta jotta viimeinen erä ei olisi liian helppo, Troopersille päätettiin antaa vielä yksi maali siimaa. Vaikka joukkueen jäähypörssin kärkipaikkaa hamuava, joukkueen epävirallinen joulupossu Hepu ottikin jäähyn vielä erän loppuun, se saatiin selvitettyä Esan hyvien torjuntojen avulla.

Kolmannen erän alkuun tutkapari päätti kantaa vielä joukkuetta selässään. Jape viimeisteli Jupen syötöstä 5-7:ään. Erän puolivälissä Troopers venytti johtoaan kolmeen.

Kun Troopers otti jäähyn, nähtiin tilanne, jota nuorempi Troopers-joukkue ei ollut ilmeisesti ennen nähnyt. Wepulta pieni siirto sivuun ja Jupe ilmaveivasi pallon tyhjään maaliin. Näitähän on nähty jo 90-luvulla höyryllä toimivista mustavalkotelkkareista.

Loppuun Troopers pääsi iskemään alle minuuttiin kolme helppoa maalia Starsin nostettua karvaustaan. Tulostaululle jäivät pillin vihellettyä seisomaan luvut 6-11.
22.12.2023Top Team toivottaa kaikille urheilun ystäville rauhaisaa joulua ja hyvää alkavaa vuotta 2024