Valokeilassa mailavirtuoosi Söderholm

07.03.2019

Jo pienestä pitäen, 3-4 vuotiaasta lähtien salibandyä pelannut Erik Söderholm on tyytyväinen lajivalintaansa. Kun salibandy on vienyt miehen sydämen mennessään, ei hänen ole tarvinnut kokeilla muita lajeja löytääkseen itselleen sen oikean harrastuksen. Lukiota käyvä nuorukainen pelaa vuosi kerrallaan, eikä ole suunnitellut uraansa liian pitkälle.  Sen verran laji kuitenkin häntä kiehtoo, että hän uskoo vielä vuosienkin kuluttua viihtyvän lajin parissa.

Vuosikausia sitten edustuksen otteluiden erätauolla mailavirtuoosimaisia temppuja tehnyt Erik on jäänyt monen lajijännärin mieleen. Nyt on aika selvittää, millaisesta henkilöstä oikein on kyse ja kuinka paljon hän oikeasti nauttii yleisön edessä olemisesta.

Heti alkuun hän myöntää omaavansa intensiivisen pelitavan ja sitä myöten myös jäähypenkki on tullut hänelle tutuksi.

- Onhan noita pieniä mailaan lyöntejä tullut aika paljon, mutta loppukaudesta niitäkin vähemmälti.

B-pojissa hänen lavastaan on syntynyt pisteitä kiivaaseen tahtiin ja lopulta hänelle kirjattiin sarjan ja joukkueen pistepörssin voitto. Edustuksessa pisteitä ei kuitenkaan ole syntynyt samaan tahtiin, vaan menestys on jäänyt odottamaan parempia aikoja.

- Edarissa pelaaminen on paljon kovempaa ja B-junnuissa taas paljon helpompaa. Toki pistepörssin voitto tuntuu hyvältä, mutta en kuitenkaan tehnyt sitä yksin, vaan ketjukaverit ja maalivahtiosasto auttoivat minua, selvittää vahvaa kautta pelaava hyökkääjä.

Kun miehenalun luonnetta ruvetaan testaamaan ja kysymys kuuluu, millainen olet pelaajana, alkaa hän kiemurtelemaan penkissä. Hetken hiljaisuus ja tarkentavien kysymysten jälkeen hän aloittaa:

- Mitäs tähän nyt oikein sanoisi, vähän valokeilassa tykkään viettää aikaa... En ole sellainen taustalla pimennossa puurtava yksilö.

Lopulta hän kuitenkin muistuttaa, että tavoite on aina tehdä kaikkensa joukkueen eteen. 

Toista kautta edustuksen ringissä treenaava Söderholm kuvaa joukkuetta hyvähenkiseksi ryhmäksi, jossa on mukava pelata. Nyt ovat edessä karsinnat ja niiden jälkeen edessä kesäloma lajista.

- Hyvillä mielin tässä odotellaan karsintojen alkua. En tiedä, mitä edessä on, mutta lähdemme nostamaan Edaria takaisin kakkoseen. Tavoitteena on tehdä kaikkensa joukkueen eteen ja juhlia kauden päätteeksi nousua. Junnupuolella tavoitteena on divarikarsinnat.

Sekä edustuksella, että B-junioreilla kausi vielä jatkuu, mikä tietää nuorille pelaajille lisää otteluita. Se ei kuitenkaan haittaa näitä tulevaisuuden sankareita. Kevät kun perinteisesti on palloilulajien parasta aikaa pleijareineen.

Molempien joukkueiden kevään ohjelma selvinnee viikonvaihteen aikana, edustuksen panoksena ollessa nousu takaisin 2. divisioonaan vuoden 3. divisioonavisiitin päätteeksi.

Pelaajakortti_55_Erik_Soderholm.jpgErik Söderholm # 55

Hyökkääjä, kätisyys left

Edustus
Otteluita 14, 3+3=6, 4 min

B-juniorit
Otteluita 21, 27+17=44, 42 min

-Petri Punnonen-

05.05.2019Noidannuoli, Sählyhiiret ja Kristalli Sport Open-mestareiksi
01.05.2019Savonlinna Open kokoaa urheiluhenkistä kansaa kasaan
24.03.2019Edustuksen kausi päättyi hiljaiseen huutoon
20.03.2019Suku ei tuo paineita nuorelle Hietaselle
18.03.2019Hamekyykkyjä ja kuivaa junnuruutia Hämeenkoskella
11.03.2019Karsinta-aikataulut selvillä
07.03.2019Valokeilassa mailavirtuoosi Söderholm
03.03.2019Edustuksen kausi jatkuu nousukarsinnoilla
01.03.2019Runkosarjan huipennus käsillä
11.02.2019Seuran ja kaupungin salibandyvaltikka pysyi Edustuksella

Siirry arkistoon »