Virkamiespalloa ja viimeistelyvaikeuksia 

07.01.2019

Kun joukkueenjohtajan puhelin soi kello 6:30 pelipäivän aamuna ja selvisi, että puolet edustusjoukkueesta oli vaarassa jäädä ilman kyytiä Mikkelin Sport Forumille, niin kyllähän se säikäytti sekä jojon että joukkueen. Muutaman lennokkaan vaiheen jälkeen pari kentällistä pääsi matkaan tunnin myöhässä ja ehti ottaa hätäiset alkulämmöt ennen vuoden ensimmäistä koitosta LA Lightningia vastaan.

Edellisessä kohtaamisessa vastustaja tasoitti pelin muutama sekunti ennen loppua, joten nyt oli revanssin paikka. Kotikentällään Mikkelissä Lightning oli kuitenkin selvästi vaarallisempi kuin pari kuukautta aiemmin Lappeenrannassa. Avausmaalin se teki jo ajassa 1:47, ja vaikka pallollinen peli oli Topin hallinnassa, Lightning osoitti voimansa erityisesti vastaiskuissa. Erän lopussa myös keltapaitojen pyöritys palkittiin, kun Jani Laakkonen teki ensimmäisen päivän neljästä maalistaan.

Erätauolla pelaaja-valmentaja Timo Käck läksytti omiaan virkamiespallosta, eli ryminän ja tehokkuuden puutteesta. Toisessa erässä otteet vähän terävöityivät ja maaleja syntyi kaksi molempiin päätyihin. Keltapaidoista verkkoa heiluttivat Markus Karttunen ja Elmeri Hietanen.

Valitettavasti nuo maalit jäivät Top Teamin viimeisiksi, sillä päätöserässä tehottomuus oli taas huipussaan. Vastustaja sen sijaan upotti pallon vähän onnekkaastikin nollakulmasta Santtu Tuovisen selän taakse, ja kun se odotettu revanssikin jäi ottamatta, niin loppulukemiksi kirjattiin 4-3 LA Lightningille.

Päivän toisessa kohtaamisessa vastassa oli tehokkaista hyökkääjistään tunnettu BB-88 Sysmästä. Tiedettiin, ettei tiettyjä pelaajia saisi päästää laukomaan, mutta taktiikka suli muutamiin keskialueen virheisiin ja puolustuspään viiveisiin. Toisaalta vastustajakaan ei ollut puolustusalueella terävimmillään, joten maaleja tehtiin runsaasti molempiin päihin. Avauserässä Topin osumista vastasivat Tatu Saariniva sekä Jani Laakkonen.

Toisen erän lopussa ja kolmannen alussa nähtiin mm. sysmäläisten kahden miehen ylivoima, jonka he hyödynsivätkin tehokkaasti. Muuten päätöserissä edettiin maalien suhteen melko tasatahtiin BB-88:n karatessa pari kertaa kahden maalin johtoon. Keltapaidoista nimensä maalitilastoihin kirjauttivat vielä Jani Laakkonen kahdesti, sekä Tatu Saariniva, Mikael Sandvik ja Kimmo Höglund kerran.

Kahden viimeisen maalin arvoa lisää se, että ne tehtiin ottelun päätösminuuteilla tukalassa tappioasemassa. Näin päivän uurastus palkittiin edes yhdellä sarjapisteellä, kun lopputuloksena oli 7-7-tasapeli.

Onneksi sarjan muutkin joukkueet pelasivat sopivasti ristiin, joten Toppi säilytti asemansa kärkikahinoissa vain kahden pisteen päässä PoNoVo II:sta. Yhden tai kahden pisteen marginaalilla niskaan hengittää kuitenkin useampi joukkue, eikä vähäisimpänä (tai vaarattomimpana) koko ajan otteitaan parantava saman seuran TT Stars.

Virkamiespallo ja viimeistelyvaikeudet on siis heitettävä lopullisesti unholaan, mikäli halutaan kamppailla noususta kakkosdivisioonaan. Seuraavan kerran mittaa otetaan 27.1. SB Heinola Akatemiasta ja Jymypalikoista. Pelipaikkana on jälleen Mikkeli, ja toivon mukaan silloin sujuvat kuviot sekä kyytien että salibandyn suhteen.

Mikkelissä tehokkaita olivat: Jani Laakkonen 4+0, Kimmo Höglund 1+2, Tatu Saariniva 2+0, Markus Karttunen 1+1, Mikael Samdvik 1+1, Samuli Hirn 0+2, Elmeri Hietanen 1+0, Eetu Ahokas 0+1, Tuomo Auravuo 0+1, Heikki Herranen 0+1, Timo Käck 0+1

 - MH

01.06.2020Edustuksen harjoitukset alkavat 01.06.
27.05.2020Salibandyliiton ohjeet harjoitteluun 01.06.2020 alkaen
16.03.2020Kaupungin liikuntatilat on suljettu huhtikuun loppuun asti
13.03.2020Kaupungin liikuntatilat suljettu toistaiseksi 13.03. alkaen.
13.03.2020Salibandyliitto tiedottaa, kausi päättyi monessa sarjassa!!
02.03.2020Salibandyliitto tiedottaa!!
20.02.2020Salibandykerhot lomailevat viikon 9 eli "hiihtoloman"
19.01.2020Liity mukaan tukemaan Top Teamia Kannustajien kautta!
12.01.2020Kerhotoiminta alkoi Talvisalon koululla
06.01.2020Top Teamin kerhot alkavat

Siirry arkistoon »