Nollakakkoset aluejatkosarjojen mestareiksi!

26.03.2017

Top Teamin C2-pojat voittivat sunnuntaina Itä-Suomen aluejatkosarjojen mestaruuden äärimmäisen tiukkojen pelien jälkeen. Savonlinnan OKL-hallilla pelattuun lopputurnaukseen pääsivät Top Teamin lisäksi PHSB Lahdesta, VarTa Varkaudesta sekä PyU Pyhäselältä.
     Välierässä vastassa oli Savo-Karjalan aluejatkosarjan ylivoimaisesti voittanut VarTa. Erittäin hyvin pelanneet varkautelaiset hallitsivat kenttätapahtumia hienokseltaan varsinkin alussa ja karkasivat ensimmäisessä erässä jo 2-0-johtoon. Peräti neljällä kentällisellä pelannut Top Team syttyi hieman hitaammin ja nousi tasoihin vasta kolmannen erän alussa. Seuraavan maalin teki taas VarTa, mutta keltapaidat eivät antaneet periksi. Tasoitusmaali syntyi ajassa 42:06, ja ratkaisu siirtyi kutkuttavasti jatkoajalle.
     Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain hieman yli minuutti, kun Kaapo Niemelän tarkka laukaus vei Topparit loppuotteluun. Siinä Top Team sai vastaansa PHSB:n, joka voitti omassa välierässään PyU:n. Pronssiottelussa VarTa päihitti pyhäselkäläiset selvästi luvuin 9-3.
     Loppuottelu alkoi Top Teamin komennossa, vaikka ensimmäisen maalin teki PHSB ajassa 6:08. Keltapaidat iskivät pelin pian tasoihin, ja kun maalien makuun päästiin, niitä syntyi minuutin välein peräti neljä. Erätauolle siirryttiin 4-1-johtolukemissa.
     Toisessa erässä PHSB paransi peliään huomattavasti ja kiri maali maalilta tasoihin. Kolmas erä alkoi siis huippujännittävissä tasalukemissa, mikä on ollut tyypillistä joukkueiden aiemmissakin kohtaamisissa. Silloin ne olivat päättyneet PHSB:n niukkoihin voittoihin, joten nyt oli revanssin paikka.
     Heti erän alussa PHSB:n maalivahti sai kaivaa palloa selkänsä takaa kahdesti. Sen jälkeen samaan puuhaan joutui kahdesti myös Top Teamin veskari. Ja sitten soi jälleen kaksi kertaa PHSB:n päässä. Kun peliä oli jäljellä vain minuutti, Top Team johti finaalia luvuin 8-6. Silloin PHSB otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Riskinotto riitti vain yhteen osumaan ja loppusummerin soitua keltapaidat pääsivät pokkaamaan mitalit ja pokaalin palkintona koko kauden kovasta työstä.
     Finaalimenestyksestä on syytä antaa erityiskiitokset C1-poikien ykkösdivaria tällä kaudella pelanneille pojille, jotka tulivat auttamaan joukkueen voittoon. Yhtään ei pidä silti väheksyä oman peruskokoonpanon merkitystä, koska sen turvin finaaliin asti yllettiin ja sielläkin tasapäisesti taisteltiin.
     Takana on pitkä kausi ja paljon voittoja, muutama karvas tappiokin. Välillä on itketty ilosta, välillä pettymyksestä. On treenattu, treenattu ja vielä kerran treenattu. Se kaikki on tehty valmentajan lempisanonnan mukaan yhdessä, ja sitä on mestaruuskin. Yhteinen voitto, joka kuuluu jokaiselle tässä joukkueessa tällä kaudella esiintyneelle pelaajalle.
     Kiitos kaikille nollakakkosten tukijoille ja kannustajille. Sarjakausi on nyt paketissa, ja pian mietitään tulevaa. Eikä pelaamistakaan unohdeta, sillä seuraava koitos on jo 9.4. Ikioma-turnauksessa Mikkelissä.