Uusin Mikkelin turnaus

10.02.2017

Edellisessä turnauksessa Sulkavan änärilaatikossa Löysätempon kanssa hallinnasta huolimatta tasapeliin jäänyt ja Troopersille taipunut Stars-poppoo lähti tänään Mikkeliin kahden kentällisen voimin Esan lupaillessa lähtijöille muikeita palkintoja onnistumisista.
Aamu aloitettiin SB Coyotesia vastaan. Etukäteen oli tiedossa, että vastustaja asettaa häkkiin kenttäpelaajan, joten tavoitteena oli laukoa sekä oman että vastustajan maalin takaa. Ensimmäinen erä lähtikin liikkeelle suunnitelmien mukaan, kun Antti hyödynsi kokemattoman maalivahdin sijoittumisvirheen ja sijoitti etukulmasta päivän ensimmäisensä. Minuuttia myöhemmin kädet nousivat jälleen kohti kattoa Jupen sivaltaessa oikeasta laidasta Henkan syötön ykkösellä sisään.
Kahden maalin alku tuntui niin hyvältä, että vastustaja sai lohtukavennuksen erän puoliväliin Stars-puolustajan avustaessa mailallaan ohjauksen muodossa. Tämän jälkeen erän edetessä Coyotes pääsi paremmin peliin mukaan ja kymmenen minuutin jälkeen jahdattiin tosissaan seuraennätystä ja pallo saatiin omiin kaksi kertaa kymmenessä sekunnissa.
Tilanteessa 3-2 Starsin selkäranka ei kuitenkaan notkahtanut vaan peliä painettiin loppuerä Coyotesin päätyyn ja palkintojakin alkoi tulla. Ensin Jupe jätti selän takaa Japelle, joka nosti hallitusti takayläseen ohi voimattoman Coyotes-veskan. Puoli minuuttia myöhemmin Antti löysi Eetun vaoauttavan syötön jälkeen reiän maalivahdin pöksyistä ja uitti toisen maalinsa palkintojen kiiluessa silmissä. Jupe viimeisteli ensimmäisen erän upealla veivillä kulmasta. Harmittavasti toinen samanlainen maali jäi saamatta, koska edellisessä vaparissa tuomari seisoi tiellä.
Erätauolla oli positiivinen havainto mikkeliläisyleisöstä. Yleisöä oli niin paljon, etteivät myöhässä tulleet löytäneet enää istumapaikkoja.
Toiseen erään lähdettiin lukemista 3-5. Terävä vastahyökkäys hetken pelailun jälkeen vapautti Eetun ja Antin kahdestaan läpiajoon. Eetu päätti, ettei Esan palkintoja tuhlata ja sijoitti maalivahdin alta Starsin jo kolmen maalin johtoon. Hetkeä myöhemmin tuomarit vihelsivät ansaitusti kaksi huitomisjäähyä, mutta nämä selvitettiin helposti. Näiden jäähyjen jälkeen otteet kentällä kovenivat selvästi ja ajoittain tilanteisiin mentiin jopa puhtaasti. Tuomareilla oli aika ajoin työtä pitää ottelu hallussaan. Ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin ja erätauon koittaessa taululla oli edelleen mukavantuntuisesti 3-6.
Kolmanteen erään odotettiin kovempaa prässiä ja sitä myös saatiin. Starsille tuli muutama halpa keskialueen menetys ja Coyotes rankaisi tehokkaasti. Alle kakdi minuuttia erän alusta tilanne oli jo yleisön kannalta kutkuttava 5-6. Stars ei saanut kuin yksittäisiä harppuunahyökkäyksiä ja nekin päättyivät pääsääntöisesti ilman laukausta. Jalka kuitenkin riitti ja paketti pysyi kasassa, vaikka palloa ei lavassa näkynytkään. Erän puolivälissä yksi laukaus löysi kuitenkin tiensä lihamuurin läpi, eikä Eerolla ollut maalissa toivoakaan.
Lopussa keskityttiin enemmän mieheen kuin pallon pelaamiseen ja näin pisteet jaettiin tuloksella 6-6.
Toiseen otteluun Hatsinan kakkosjoukkuetta vastaan lähdettiin poikkeuksellisella alkulämmittelyllä. Vastustajan lenkkeilijöitä jaksettiin varjostaa ulko-ovelle asti, kunnes väsy iski ja käännettiin äkkiä takaisin katsomoon levyttämään. Muodin mukaisesti pyrittiin säästämään mahdollisimman paljon energiaa. Tämä säästely jatkui myös ottelun käynnistyttyä, sillä hyvällä jalalla kamppailuun lähtenyt Hatsina II johti parin minuutin pelin jälkeen 0-3.
Starsia taistoon ajassa 4.31 herätteli Henri, joka Wepin syötöstä lämäsi tarkasti etutolpan ja maalivahdin kautta maaliin Jupen ja Japen tehdessä ansiokkaasti maskia. Loppuerä oli tasaista pelailua, jossa molemmilla oli paikkansa varsinkin ylivoimalla, mutta maalivahdit molemmissa päissä olivat vireessä.
Toiseen erään Starsin diesel alkoi näyttää käynnistymisen merkkejä. Tuhokolmikko Henri, Jape ja Jupe karkasi 3vs2 ylivoimahyökkäykseen ja jo liiankin maltilliselta vaikuttaneen pallonsiirtelyn jälkeen Jupe napautti pallon maaliin Japen syötöstä. Kun koko päivän lainamailalla operoinut Eetu kiskaisi hirmupommin hyökkäystä tukemaan lähteneen Tapsan syötöstä vajaata minuuttia myöhemmin, oli Stars jälleen liekeissä.
Kolma erä alkoi tasatilanteesta 3-3. Muuta siitä ei Starsin kannalta olekaan kerrottavaa. Vastustaja jaksoi liikkua, kun taas tähdistöllä alkoi pohkeissa painaa. Lopputuloksena kolmas erä Hatsina II:lle 6-0 ja Stars-pelureilta nöyriä anteeksipyytäviä katseita Eeron suuntaan, joka jäi maalillaan aivan yksin.