Naisten kauden avausturnauksesta täydet 4 pistettä!

25.10.2016

Kauden ensimmäinen pelireissu suuntautui tuttakin tutummalle Mikkelin Sport-areenalla. Reitti ei kuitenkaan kaikille kuskeille ollut ihan selvä ja navigaattoriinhan ei kosketa vasta, kun ollaan aivan eksyksissä. Matkalla hallille päästiinkin tutustumaan Mikkelin keskustaan, hautausmaahan ja grillikioskiin. Lopulta onneksi kaikki löysivät hallille perille ja peleihin valmistautuminen hieman jännittyneissä tunnelmissa pääsi alkamaan.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Hatsina II. Ottelu lähti käyntiintunnustellen, sillä koko kaudella ei oltu päästy matolla treenailemaan. Kuviot alkoivat pikkuhiljaa asettumaan ja helpotusta pelin kulkuun toi ajassa 3.41 siirtyminen 0- 1-johtoon. Molemmat kentälliset saivat luotua hyvin paikkoja vastustajan päätyyn ja Hatsina ei päässyt luomaan pahempia paikkoja meidän päähän. Erän lopussa Maijun viivasta laittama laukaus päätyi aina maalin perukoille asti ja toiseen erään päästiin 0-2-tilanteessa.

Toisessa erässä peli pyöri melko lailla Hatsinan päädyssä, mutta palloa ei vain saatu maaliin. Myös Hatsina pääsi iskemään muutamia hyviä vastaiskuja. Laura hoiti tilanteet kuitenkin varmasti maalissa. Erässä kumpikaan ei saanut maaleja aikaan, joten kolmanteen erään lähdettiin Topittarien johtoasemassa.

Kolmannessa erässä erityisesti "uusien pelaajien" kenttä sai pelin pyörimään aina välillä tyylikkäästi Hatsinan päädyssä. Kolmas erä menikin melko lailla pelaillessa ja kenttien hakiessa oikeita avauksia ja pelikuvioita. Ajassa 42.32 Essi pääsi vielä tuikkaamaan tilanteeksi 0-3 ja näihin lukemiin ottelu sitten päättyikin ja Lauralle ansaittu nollapeli. Parannettavaa pelissä jäi erityisesti maalien viimeistelyssä, mutta muuten peli oli melko mallikasta varsinkin, kun kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu

Pistenaiset:

Heidi 1+1

Maiju A. 1+0

Essi 1+0

Anni H. 0+1

Toisen ottelun vastustaja oli PHSB II. Ottelu lähti käyntiin Topittarien komennossa ja ajassa 2.21 Heidi pääsikin siirtämään Topittaret 1-0 johtoon. Ensimmäisessä erässä Topittaret pääsivät pyörittämään peliä vahvasti PHSB:n päädyssä molemmilla kentillä ja toiseen erään päästiinkin vakuuttavassa 3-0 johdossa.

Toisen erän puolivälissä Imatralta Topittariin siirtynyt Maiju K. loukkasi kulmaväännössä nilkkansa ja joutui jättämään pelin kesken ja Toopittaret joutuivat tekemään pieniä kenttämuutoksia. Tästä huolimatta Top Teamin vahva pyöritys jatkui ja ajassa 24.31 Heidi pääsi laittamaan taululle lukemat 4-0 Essin ripareista. Adelia tykitti peliuransa ensimäisellä maalilla tilanteeksi 5-0 ajassa 25.58 Irenen avatessa  samalla myös sählyuransa pistetilin. Topittarien jatkaessa pyöritystä ja ehkä liiallisen hyvän olon tunteen vallitessa pääsi myös PHSB maalien makuun entisen Top Team veskan Hennan katkaisessa Topittarien poikkisyötön ja PHSB ei jättänyt läpiajotilannetta käyttämättä. Heti kavennusmaalin jälkeen Topittaret pääsivät kokeilemaan kauden ensimmäistä ylivoimaa, mutta kuviot olivat vielä vähän sekaisin, joten maalia ei saatu aikaan.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 5-1-tilanteesta. Kolmannessa erässä PHSB alkoi päästä peliin enemmän mukaan ja sai luotua muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Onneksi Laura maalilla hoiti tilanteet varmasti. Erän lopulla PHSB pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta Topittarien alivoima kesti kunniallisesti. Loppusummerin soidessa pelin loppulukemat olivat siis 5-1. Toisessakin pelissä parannettavaa jäi vielä tilanteiden viimeistelyssä. Muuten palloa saatiin liikuteltua mallikkaasti ja erityisesti uudet pelaajat pelasivat todella mallikkaasti. Kauden avauksesta mukaan siis täydet 4 sarjapistettä ja siitä onkin hyvä lähteä jatkamaan seuraaviin peleihin, joissa vastaan asettuvat ennakolta aina vaaralliset Flanels ja Imatran Voima.