Ensimmäinen Turnaus mikkelissä

02.10.2016

Löysätempo - Stars

Kun kaksi joukkuetta kesän aikana yhdistyy, pelaajamäärä tuplautuu. Täatä nähtiin todiste sunnuntaina, kun Löysätempon maaliin palloa yritti sysiä peräti seitsemän pelaajaa maalivahdilla höystettynä. Aloitusketjun takana luutivat Werneri ja Hebu, hyökkäysvitjana Sami-Mako-Antti. Viltissä aloittivat Eetu ja Aki.

Valmentajan tehtävä on luoda joukkueelle taktiikka pelaajien mukaan. Tällä kertaa tuo tehtävä oli sangen helppoa, taktiikka voitiin kopioida suoraan Suomen jalkapallomaajoukkueelta. Siispä noppafemma puoleen kenttään ja vastaiskuja kyttäämään.

Ajassa 8.05 taktiikka tuotti tulosta. Eetu antoi syötön ja vastahyökkäyksen kärjessä kiisi tuulennopea El Maco. Tästä johtoasemasta saatiin nauttis kokonaiset 20 sekuntia, kunnes Löysätempo kampesi tasoihin.  Kotijoukkuetta varsin runsaslukuisena kannustanut yleisö ehti tuskin tointua tästä, kun tähdistö iski jälleen. Sami kävi hakemassa irtopallon maalin takaa, kampesi kolmosen viivaa pitkin pieneen kulmaan vetosektoriin ja painoi valkoisen aivan etuyläknärssiin. Ja kun vauhtiin oli päästy, Antti päätti vielä lisätä johtoa kahteen. Ja millä tavalla! Werneri vapautti Antin oikealle laidalle 1vs1-tilanteeseen. Oppikirjamaisesti toiminut Löysätempo-pakki ohjasi Antin rystylle. Sieltä lähtikin sitten sellainen rystyroimu, että vaikka veto lähti kaukaa, se upposi vastustamattomasti veskarin puikoista sisään. Ensimmäinen erä päättyi näin lukemiin 1-3. Tilastonikkareille tiedoksi, että ensimmäisessä erässä Stars rankaisi kovalla prosentilla, kun vastudtajan kassarille kerääntyi vain kaksi torjuntaa.

Toiseen erään Stars lähti ekologisella taktiikalla. Kaikki turhat liikkeet pyrittiin eliminoimaan ja tässä onnistuttiin tehokkaasti. Ensimmäisen minuutin täytyttyä Löysätempo hyödynsi Starsin staattisuuden kaventaen tilanteeksi 2-3.

Ottelun lähestyessä puoliväliä peli aaltoili melko tasaisena Löysätempon etsiessä aukkoa Starsin kilpikonnapuolustuksesta tähdistön keskittyessä harppuunahyökkäyksiin. Ajassa 21.35 Stars lähti puolinopeaan hyökkäykseen, jossa Sami antoi pallon Makolle. Pari terävää potkua ja pallo b-pisteen kaarelta etuyläpeltiin. Tästä kahden maalin johtoasemasta ei tarvinnut kauaa nauttia. Väsyneellä jalalla liikkuessa peitto jäo puolittaiseksi ja tarkka veto Esan ulottumattomiin takatolpan juureen muutti tilanteeksi 3-4.
Seuraavaksi valokeilaan astui Hebu, tuo sikapuolustuksen kruunaamaton kuningas. Varsin harmittomalta näyttäneessä tilanteessa tapahtui ilmeisesti jotain sellaista, jonka vain tuomarin silmä näki. Käsi pystyyn ja Starsin hyökkäys kääntyikin alivoimaksi. Löysätempo hyödynsi miesylivoimansa tasoittaen pelin 4-4:ään. Reilu minuutti tästä ja Löysätempo otti johdon Esasta katsottuna vasemmalta puolelta suoraan poikkarista tulleella vedolla. Tähän virlä pari maalia parissa minuutissa ja tilanne oli jo 7-4. Sami toi vielä puoli minuuttia ennen erän päätöstä Starsin mukaan peliin muuttaen tilanteeksi 7-5.

Kolmas erä meni pelaillessa. Stars sai muutaman puolittaisen paikan ja yhden läpiajon, mutta kun näistä ei onnistuttu, Löysätempo pääsi iskemään loppuun neljä helppoa maalia ja lopouluvut kirjattiin 11-5.

Stars - Hatsina II

Puolitoistatuntisen ansaitun levon jälkeen Starsin kimppuun kävi Obelixillr aamun avausottelunsa hävinnyt Hatsina II. Vastustajalla näytti olevan vaikeuksia saada kaikki pelaajat mahtumaan rosteriin, Starsia moiset asiat eivät juolettaneet varsinkaan, kun Sami oli saanut paikallisesta vedestä vatsataudin. Tavoitteena olikin lähinnä pitää hauskaa kentällä.

Hauskuus alkoikin ajassa 2.33 Wernerin tarjoillessa syötön ja Makon putatessa pallon maaliin. Hepu lisäsi vastustajan tuskaa reilun seitsemän minuutib peliin jälkeen nousemalla pakin paikalta ja kiskaisemalla poikkarin yläriman kautta maaliin. Kun Mako vielä tarjoili ensimmäisen syöttönsä aikoihin, pääsi Aki viemään parista metristä Starsin erätauolle 3-0 johdossa. Vetoja Stars sai ensimmäiseen erään muutaman enemmän ja Esa napsi vastustajan vedot varmasti näppeihinsä.

Toisessa erässä Starsin puolustusmuuri kesto nelisen minuuttia, kunnes omissa soi. Tämän jälkeen Stars otti kaksi jäähyä ja näistä jälkimmäisen aikana Hatsina II hiipi jo maalin päähän. Heti ylivoimien perään napsahti vielä yksi omiin ja raskaalla jalalle taapertanut kuusikko oli menettänyt johtonsa. Puoli minuuttia ennen erän päätöstä Mako näytti jälleen irtautumiskykynsä. Spurtti keskeen, johon tuli pomppiva syöttö. Pallo hallitusti suoran ilmasta alaspäin, jolloin se ui veskarin längistä ja tolpan kautta maaliin. Kliininen viimeistely ja stars johtoasemassa päätöserään.

Jälkimmäisen pelin viimeisessä erässä realiteetit astuivat kehiin. Viisi maalia omiin, kaksi krampannutta pohjetta, verisiä käsiä, mutta valopilkkuna myös jälleen vastahyökkäyksen kärjessä kiitäneen Makon maali. Aivan lopussa Mako tarjoili myös varman maalipaikan, mutta tällä kertaa anonyymina pysyttelevä pelaaja ei pystynyt ohittamaan vastustajan etukulman hyvin peittänyttä maalivahtia.

Kolme sekuntia ennen ottelun päätöstä Hatsina II viimeisteli loppuluvut 5-9. Näin Stars jäi hyvästä taistelusta huolimatta molemmissa otteluissa pisteittä. Peli-ilme näin pienellä pelaajamäärällä antaa kuitenkin lupauksia paremmasta, kunhan sairastupa tyhjenee ja väki saadaan takaisin ruotuun.