Edustuksen kausi jatkuu nousukarsinnoilla

03.03.2019

Elämä ja kuolema. Ne olivat tapetilla kolmosdivisioonan runkosarjan päätösturnauksessa Lappeenrannassa lauantaina. Top Teamin edustusjoukkueella panoksena oli pysyminen nousukarsintaviivan yläpuolella. Avausvastustaja PoNoVo Akatemia taas taisteli suoraa putoamista vastaan. Tämä näkyi myös joukkueen kokoonpanossa, johon oli haalittu seuran junnuosaston parhaimmistoa.
     Edustuksen rosterista puuttui mm. joukkueen pistepörssin kärkinimiin kuuluva Jani Laakkonen. 17 kenttäpelaajaa matkaan kuitenkin saatiin, ja jo alkulämmittelyssä oli aistittavissa iloa ja vapautuneisuutta suuresta panoksesta huolimatta. Ottelun ensimmäisen maalin teki vastustaja. Pian Markus Karttunen toi omansa tasoihin, ja erästä muodostui varsinainen maalijuhla, kun Timo Käck osui hattutempun arvoisesti ja Santeri Nyrhinen kerran. Vastustajakin onnistui vielä kolmesti, joten erätauolla tilanne oli 5-4 Top Teamille.
     Toisen erän alkusekunneilla PoNoVo:lle tuomittiin viiden minuutin jäähy, jota ei pystytty hyödyntämään kuin yhden ylivoimamaalin verran. Kun vastustaja sitten tuikkasi alivoimamaalin jäähyn viimeisellä minuutilla ja onnistui rankkarissaan, lukemat olivat tasan 6-6. Erän loppuun Hirnin veljekset Tuomas ja Samuli sekä Kimmo Höglund tekivät vielä maalit mieheen, joten päätöserään siirryttiin 9-6-johdossa.
     Erätauolla Timo Käck muistutti, että johdosta huolimatta "pikku järki voisi vielä kurkistella sen verran, ettei pallon kanssa pusketa miten sattuu". Puskeminen ehkä vähenikin, mutta maaleja syntyi vain omaan päätyyn. Onneksi ainoastaan kaksi, joten 9-8 voitto takasi paikan runkosarjan kärkikolmikossa TT Starsin hävittyä oman avausottelunsa.
     Päivän toisessa pelissä Obelixin konkarikaartia vastaan ei ollut enää panosta kummallakaan osapuolella. Se näkyi varsinkin puolustuspelissä, johon ei löytynyt intoa tai motivaatiota. Pari Top Teamin pelaajaa myös jätti ottelun väliin aiempien vammojen takia, ja osa junnuista passitettiin ennakkosuunnitelman mukaisesti suihkuun ennen kolmatta erää, koska heillä oli edessään vielä toinen tiukka turnauspäivä omassa ikäluokassaan.
     Ottelun kulku oli varsin aaltoileva.  Tuomas Hirn yllätti vastustajan avausmaalilla pelikellon näyttäessä aikaa 1:28. Seuraavat viisi maalia iski Obelix keltapaitojen ihmetellessä vierestä. Erän lopussa Eetu Ahokas kavensi lukemiksi 2-5.
     Erätauolla Käck arveli heikon vireen johtuneen siitä, että tilanteisiin mentiin "semisti". Toisessa erässä otteet paranivat selvästi ja nyt oli Top Teamin vuoro tulittaa Obelixin maalia peräti kuudesti vastustajan yhtä vastaan. Keltapaidoista nimensä maalitilastoihin kirjauttivat Kimmo Höglund kahdesti, ja Samuli Hirn, Markus Karttunen, Eetu Ahokas sekä Elmeri Hietanen kerran. Tilanne 8-6 Top Teamille.
     Turnauksen päätöserä pelattiin siis kahdella kentällisellä. Parin vaihtovirheen ansiosta Obelix nousi ensin tasoihin ja tästä intoutuneena myös kahden maalin johtoon. Neljä minuuttia ennen päätössummeria Höglund  viimeisteli vielä hattutemppunsa, mutta voittoon asti ei ylletty, ja sarjapisteet matkasivat Mikkelin seudulle maalein 9-10.
     Kotimatkalle lähti kuitenkin varsin tyytyväinen joukkue, sillä minimitavoite oli saavutettu. Nyt huilataan muutama päivä, ja kunhan karsintavastustaja perjantaina 8.3. selviää, ryhdytään rukkaamaan aikatauluja kakkosdivisioonan karsintapeleille.